Sharp обмислят възможността да преквалифицират едно от производствените си съоръжения за телевизори. Идеята е фабриката да започне да създава огромно количество защитни маски свързани със световната епидемия от коронавирус. По този начин Sharp ще опитат да се възползват от недостига на консумативи за медицински служители и граждани в глобален мащаб. Данните вече бяха потвърдени от The Associated Press и разкриват, че въпросното съоръжение е разположено в японския град Камеяма, перфектура Мие. Обикновено Sharp произвеждат LCD дисплеи в тази фабрика.

 

Специфичните особености на коронавируса и очертаващият се проблем с недостига на предпазни медицински маски са причината Sharp да променят стратегията си. Aко всичко върви по план производството ще стартира преди края на настоящия месец. Японският производител смята, че може да създава повече от 150 хил. маски в рамките на едно денонощие. След това продукцията ще бъде ускорена до дневен капацитет от над 500 хил. маски продукта, което определено е доста амбициозна цел. Няма официална информация за цената на новите маски срещу коронавируса, предаде TheVerge.

 

Вече е започнало почистването на съоръжението, за да се постигне необходимата стерилизация преди да стартира производството. Много медицински институции в различни държави се опитват да се справят с недостатъчния брой маски срещу Covid-19 с алтернативни решения. Sharp са един от производителите, които ще се опитат да им предложат повече възможности. Продължава да се работи и над разработването на ваксина за коварния вирус, като този проект ангажира стотици учени по цял свят, но е необходимо време преди тези мерки да имат реален ефект.

 

Още от Digital: Google отчетоха рекордни заявки за търсене на защитни маски в интернет заради коронавируса