Sharp инвестират най-много средства в разработването на ново поколение дисплеи за смартфони с IGZO технологията. Основните предимства на тoзи метод за производство са свързани с по-високата резолюция, по-наситените цветове и по-ниската консумация на енергия. Компанията използва изложението CEATEC 2016, за да демонстрира възможностите на уникален дисплей за смартфони, предаде Ubergizmo. 

 

Най-впечатляващата характеристика на този панел е, че предлага впечатляващата плътност от над 1000ppi, с което не може да се похвали нито един друг дисплей в индустрията. В момента той може да показва съдържание в резолюция от 640х480 пиксела. От компанията, обаче вече работят усърдно, за да увеличат тази разделителна способност. Първият дисплей с плътност на пикселите от над 1000ppi е с големина от 2.87 инча.

 

Самият панел е прототип, който има за цел само да демонстрира възможностите на тази технология. Идеята да имаме смартфон с толкова висока плътност на пикселите мжое да ускори и навлизането на технологиите за виртуална реалност. Все пак ще е необходимо още време на Sharp да увеличат не само размера, но и резолюцията на своите IGZO панели, за да може да се използват те в новите смартфони на водещите компании. 

 

 

Вижте до 2020г. повечето смартфони ще имат OLED дисплеи