Sharp създадоха много интересен продукт, който се казва RoboHon и представлява уникално съчетание между смартфон, който е вграден в тялото на миниатюрен робот с два крака, които му помагат да се придвижва в различните стаи в дома ви. Aтрактивната машина може да ви показва забавни изображения, когато не сте в настроение и може да намери много други приложения, като сега компанията потвърди, че това не е само прототип и възнамеряват да стартират продажбите му на пазара. RoboHon ще е достъпен първо в Япония, като предварителните поръчки започват на 26 май, а желаещите да се сдобият с подобен асистент в дома си ще трябва да отделят сума от €1600, информира Engadget. 

 

Иновативният робот на Sharp разполага с 2-инчов сензорен дисплей на гърба, който поддържа резолюция от 320х240 пиксела, като също така е предвидена поддръжка за Wi-Fi и LTE мрежи, както и за платформата Android 5.0 OS. RoboHon е с височина от 19.5 сантиметра и има тегло от 390 грама, като може да забавлява детето ви, пускайки му музика или видео клипове, като той може да ходи, да сяда, да се изправя, да вдига ръцете си и дори да танцува. Устройството е създадено и с идеята да настройва аларма и да ви буди с гласа си, да чете вместо вас, да набира телефонни номера и дори да чете текстови съобщения и имейли.

 

Sharo са го оборудвали с вградени камери, с които RoboHon може да разпознава гласове и лица на различните членове на семейството, както и да комуникира персонално с всеки от тях. Трябва да отбележим още, че той разполага и с вграден проектор, с който може да ви забавлява с любимите ви видео клипове от YouTube и другите водещи онлайн платформи. Все още не знаем кога компанията планира да стартира продажбите на RoboHon и на европейския пазар.

 

Вижте технология на Sharp ще направи смартфоните по-тънки и леки