Sharp прогнозираха първата си оперативна печалба през последните години. Новината се появява след серия от продължителни мерки свързани с редуциране на работния персонал и оптимизиране на загубите от бизнеса с телевизори на японския производител. Вече ви информирахме, че Sharp се съгласиха да бъдат купени от Foxconn за $6.2 млрд., като това придобиване също оказва своето влияние върху позитивните финансови резултати, информира Reuters.

 

Най-доходоносната дивизия от бизнес структурата на Sharp е подразделението за LCD дисплеи, което се очаква да обяви приходи от $245 млн. за фискалната година, която завършва през март. Припомняме ви, че през миналата бизнес година огромните трудности на Sharp в индустрията бяха причината компанията да уволни 6000 служители, което представлява 12% от работната ѝ сила. За в бъдеще японският производител ще трябва да се конкурира директно с набиращите популярност китайски компании, които произвеждат OLED дисплеи. 

 

Sharp вече инвестираха внушителните $570 млн., за да ускорят производството на панели с тази технология. Първите фабрики на компанията, които ще го правят се очаква да функционират на пълни обороти през 2018г. Въпрос на време е да видим дали Sharp ще успеят да станат по-влиятелен фактор в разработването на тази технология. Ако прогнозите на компанията се окажат правилни това означава, че тя най-накрая ще започне отново да генерира приходи.

 

Вижте как шефът на Sharp потвърди, че бъдещите смартфони iPhone ще имат OLED дисплеи