Sharp продължават да произвеждат смартфони с Android въпреки ожесточената конкуренция в мобилната индустрия. Стратегията им, обаче предвижда моделите да се продават само в някои държави. През последните години Sharp инвестираха сериозни средства в разработването на OLED дисплеи, като най-доброто доказателство е флагмана Sharp Aquos Zero. Този модел има Quad HD екран, Qualcomm Snapdragon 845 процесор, 6GB RAM/128GB памет и се радва на голяма популярност в Япония. 

 

Компанията смята да разшири бизнеса си и вече са осигурили финансиране от $500 млн., които ще бъдат инвестирани във фабриките им за OLED дисплеи. В момента Samsung и LG са единствените големи производители, които са в състояние да произвеждат OLED екрани за смартфони в големи количества. Изглежда, че много скоро и Sharp ще се присъединят към тях, съобщава Reuters. Желанието на компанията е да лицензира и продава новото поколение дисплеи с OLED технологията на други производители, като например Apple. 

 

 

Японският производител смята, че конкуренцията в този сегмент ще допринесе за създаването на по-евтини дисплеи. Фактор, който ще ускори навлизането на повече смартфони с OLED дисплеи на пазара. От Sharp потвърдиха още, че все още не са сключили лицензионни споразумения с други производители, но скоро ще го направят. Ако компанията успее да привлече като клиент Apple това ще се превърне в голям успех за опитите им да станат влиятелен фактор в мобилната индустрия.

 

Още от Digital: Каква е разликата между OLED дисплеите на смартфоните и телевизорите