Sharp продължават да инвестират усилено в разработването на уникални дисплеи за мобилни устройства. Представители на компанията демонстрираха възможностите на впечатляващ прототип на смартфон с името Sharp Corner R. Най-интересното при този модел е, че липсват рамки около самия дисплей. В същото време той има извити краища, по подобие на "edge моделите на Samsung, информира PhoneArena. 

 

Въпросният смартфони използва иновативната IGZO технология, които могат да гарантират изумителната плътност на пикселите от 1000ppi. Teхническите спецификации включват панел с 5.2-инчов диагонал с Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела. В конкретния случай плътността на пикселите е 425ppi. Все пак това е прототип на Sharp, който иска да демонстрира възможностите на тази технология, а не реален продукт на пазара. 

 

Oт компанията твърдят, че 90% от предната част на смартфона се използва от иновативния му дисплей. Потребителите могат да навигират работата му благодарение на виртуалните бутони в долната част. На този етап не разполагаме с детайли кога компанията възнамерява да стартира продажбите му на пазара. Идеята за смартфон, който няма рамки на дисплея  е много интересна и може да се хареса на много потребители. 

 

Вижте Sharp създадоха първият дисплей за смартфони с плътност на пикселите от над 1000ppi