Microsoft Surface Duo е един от най-интересните хибриди между смартфон, таблет и джобен компютър, които очакваме да се появят в съвсем скоро време. Интересното при него е, че за разлика от други все още не представени устройства, Surface Duo често се появява в кадър. Било то по време на някоя презентация или на случайна снимка, качена от някой шефовете на Microsoft.

По всичко личи, че това е рекламна стратегия, чрез която компанията поддържа интереса на феновете си, преди да обяви голямата премиера на своя Surface Duo.

Поредното доказателство на това твърдение идва от гостуването на вице-президента на Microsoft Брад Андерсън (Brad Anderson) в новото шоу The Shiproom. В забавното видео, което сме приложили над тази статия, Андерсън държи в ръце лесно разпознаваемият Microsoft Surface Duo. С характерният си бял корпус с лого на бранда и сгъвка по средата, той не може да бъде сбъркан.

Във видеото изобщо не се говори за хибридният смартфон, но очевидно той е в основата на замисъла на рекламния клип и изпъква добре на преден план.

 

 

По същият начин Microsoft Surface Duo се появи на уж случайна снимка в Twitter, в ръце на другия вице-президент на компанията Джо Белфиоре (Joe Belfiore), докато той е със семейството си в Дисниленд.  

 

 

Дисректорът на Microsoft Лиат Бензур (Liat Benzur) пък публикува в Twitter снимка, на която се вижда ясно, как върху двата дисплея на Surface Duo са активирани две различни игри за деца.

 

Технически характеристики

Ще ви припомним, че според предварителната информация която имаме, Microsoft Surface Duo ще има два самостоятелни AMOLED дисплея с по 5.6" диагонал и 1800х1350 пиксела резолюция всеки.

По отношение на хардуера се предполага, че устройството ще бъде с 6GB оперативна RAM памет в комбинация с 64GB или 256GB пространство за съхранение на информация.  Ще работи под операционна система Android 10 с потребителски интерфейс Microsoft Launcher UI.

 

Цена

Батерията която ще захранва всичко това ще бъде с 3460mAh заряд. Цената по всяка вероятност ще е по-ниска от тази на сгъваемите му конкоренти, като се очаква да бъде под 3000 лева.

 

Още от Digital.bg: Какво знаем за новите флагмани Nokia 9.3 5G, PureView и Edge Communicator – Цена, дизайн и технически характеристики (Видео)

 

Музика: Bensound.com