За разлика от дизайна, самото име на модела е малко скучновато спрямо…съвременните тенденции, но пък може би това е нарочно гонен ефект, за да се неправи асоциация с ретро дизайн. Концепцията за подобно нестандартно устройство не срещаме за първи път при Samsung. При тях, телефони с два дисплея има от доста дълго време, а такъв с Android видяхме още през миналата година. Именно Samsung G9098 е и първообразът на смартфона който разглеждаме в това видео ревю. Макар в имената разликата да се състои само в една цифра, когато поставим устройствата едно до друго, веднага ще забележим не малко разлики в дизайна. G9198 dual-screen Android flip phone е доста по-елегантен и изчистен. Стилът който Samsung са гонили е изцяло продиктуван от Galaxy S6 и извитият S6 Edge които в момента са топ моделите на марката. Сгъваемият телефон определено не би се харесал на всеки, но при всички случаи ще има и фенове. Вие от кои сте? Харесва ли ви тази идея за малко по-различен дизайн? Можете да ни пишете в коментарите под този плейър.

 

 

Телефонът има 7.8" дисплей...почти. Всъщност дисплеите са два, с еднакъв диагонал от 3.9". Те са Super AMOLED тъчкскрийн с резолюция 1280x768 пиксела и могат да показват както едно и също съдържание, така и две различни. Например ефектният дигитален часовник който виждате на екраните си, може да стои постоянно като скрийнсейвър, а вътрешният да се използва за работа. В същото време SM-G9198 може да се използва и като класически смартфон. Без да го отваряте, директно да работите с външният сензорен екран. Също интересно приложение е гледането на да речен видео което сте снимали. Няма нужда да завъртате смартфона си, за да го покажете на приятел. Стоейки един срещу друг и двамата можете да гледате едно и също съдържание.

 

Като стана дума за снимане, във Flip смартфона си Samsung са интегрирали доста сериозна камера. Тя е същата както на флагмана Galaxy S6 - 16MP с апертура F1.9. Предната камера пък е 5MP и снима Full HD видео. Освен с два дисплея, Samsung SM-G9198 може да се похвали, че има и две SIM карти. Телефона поддържа 4G LTE. Bluetooth 4.1, GPS и GLONASS.

 

За разлика от S6, който беше с чипсет Exynos 7420, при SM-G9198 имаме 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 808 с 1.8GHz тактова честота. Телефона има 2GB RAM памет и 16GB сторидж. С помощта на четец на карти памет microSD могат да  се добавят до още 128GB. Операционната система е Android версия 5.1.1 Lollipop. Батерията която дава енергия на всичко изброено до тук е 2020mAh.

 

А сега е време да отговорим на въпроса който ви зададохме по-рано. Първият в света сгъваем телефон е представен на 25 Април 1989г. и е с далеч по-различен дизайн от този на модерните флипове. Motorola MicroTAC 9800X струвал почти 3500 долара.