iPhone 8 може да се превърне първия смартфон на Apple, който няма Home бутон. Вместо това устройството вероятно ще разполага със сензор за отпечатъци, който е вграден в самия дисплей. Qualcomm също проявяват интерес към тази идея и разкриха, че следващата голяма иновация в биометричните технологии ще е достъпна за масовия потребител през 2018г. Компанията вече трета година работи над ултразвуковия Snapdragon Sense ID 3D сензор, но едва сега са открили как да го вградят в самия дисплей, предаде TechRadar.

 

Данните бяха потвърдени лично от шефа на IoT дивизията на Qualcomm, Raж Тайлури. В свое изявление той изрази оптимизъм и увереност, че първите смартфони с подобна технология ще са достъпни на пазара в следващите няколко месеца. След множество експерименти Qualcomm са разработили сензор, който може да работи през пластмаса, метал и стъкло. Инженерите на компанията най-накрая са открили конкретните параметри, позволяващи на всички компоненти да работят оптимално, дори под самия дисплей.

 

Ако всичко върви по план следващите флагмани на водещите производители на смартфони с Android ще могат да предложат тази функционалност. Qualcomm не са единсвената компания, която работи над подобна технология. Това е сигурна гаранция, че подобни биометрични решения ще станат неизмена част от мобилните устройства още през следващата година. Въпрос на време е да разберем кой ще е първият смартфон, който изполва Snapdragon Sense ID 3D сензора.

 

 

Вижте как бъдещите сензори за отпечатъци ще могат да разпознават и лицата ни