Лятото е сезонът в който постоянно използваме смартфона си за снимки, основно защото именно в този топъл сезон масово са отпуските ни и имаме настроение за плажове, разходки в планината, партита, палатки и други забавления които трябва да се запечатат като спомен.

 

Промоция с подарък от Huawei

Това е ясно и на Huawei които от днес до 20-ти Август започват своят кампания с наслов „Стартирай лятото”. Част от нея е селфи стика Huawei Selfie Stick AF14, който ще върви като подарък с всеки смартфон Huawei P10 Lite закупен от трите мобилни оператора и големите вериги магазини за техника в страната. В това свое видео ревю Digital.bg ще ви покаже, какво представлява и какво е по-специфичното при селфи стика на китайския технологичен гигант.

 

 

Тук ще направим едно пояснение, винаги обръщайте внимание на последните букви и цифри от наименованието продукта, защото освен AF14, Huawei имат още два  други модел селфи стикове, които се казват AF11 и AF15, а се отличават доста от тестваната днес джаджа.

 

 

Макар да се нарича Селфи Стик, AF14 е много повече от пръчка на която е закрепен телефона ви, за да си правите селфита. Със своите 18см в сгънато положение AF14 е много компактен и може лесно да се побере дори в джоба ви, но въпреки това съчетава в себе си много повече функции. Можете да го използвате като къс статив за удобно видео заснемане в движение – припомняме ви, че P10 и P10 Plus имат OIS стабилизация която прави видеото плавно, без трептения. Имате още стабилен трипод за продължително статично видео, снимки с дълга експозиция, светещи рисунки или time laps. В долната си част крачетата имат гумено покритие което не им позволява да се пързалят. И третата функция е телескопичен селфи стик, който достига дължина от почти половин метър. Четирите му компонента са направени от анодиран алуминий, не поддават при опити за кривене и предполагат дългогодишна безпроблемна експлоатация.

 

 

За разлика от безжичните секфи стикове и стативи които заради Bluetooth връзката си изразходват по-бързо батерията на смартфона ви и освен това се нуждаят от постоянно зареждане на вградените в корпуса си батерии - AF14 е далеч по-опростен и рационален. А това неминуемо се отразява благоприятно и на цената му. Връзката между смартфона и трипода става през 3.5мм аудио жак. Кабелът е спираловиден и не виси оплитайки се в стойката, а в същото време е достатъчно дълъг, че без проблем да бъде свързан дори към по-голям смартфон.

 

 

Самото свързване става супер лесно, не ви е нужно да сваляте приложения и да инсталирате нещо. Просто свързвате двете устройства с кабела и готово. Huawei AF14 може да работи с всички устройства с по-нови операционни системи от iOS 5.0 и Android 4.3.