Има безброй мобилни игри, които можете да играете на вашия смартфон. Но този богат избор може само да ви обърка, нали? Ето защо от Make Use Of са решили да разгледат 7 начина за намиране на нови мобилни игри, които си струва да се играят.

1. Проверете в магазините за приложения за препоръки

 

На пръв поглед, каталозите на мобилните игри, които се предлагат в магазините за приложения, могат да изглеждат огромни. Google и Apple обаче започнаха да курират списъците с мобилни игри, за да ви помогнат да намерите най-добрите.

 

Магазините за приложения вече дават персонализирани препоръки, можете да разглеждате списък с нови игри, компилирани за вас. Тези предложения се основават на поведенчески модели, като например игрите, които сте играли в миналото.

 

Освен това ще намерите колекции, подбрани от куратори- хора. Въпреки че те няма да бъдат персонализирани за вас, те ще ви покажат скритите скъпоценни камъни и тенденционни заглавия, които трябва да тествате. Например в Android Play Store има таб “For You”, където може да търсите сред мобилни игри, които биха ви харесали. Има и таб “Editor’s Choice”.

2. Тествайте Android игри без да ги инсталирате

 

 

Чували ли сте за приложението Google Play Games? То действа като централно табло, където можете да следите постиженията си във всички игри и да следите класациите на заглавията. Google Play Games също така има Arcade сегмент, който ви позволява лесно да откривате нови игри. Неговите алгоритми вземат предвид предпочитанията ви и това, което играят приятелите ви, ако сте ги добавили в Play Games. Освен това, благодарение на Google Play Instant технологията, можете да опитате игри, без дори да ги инсталирате.

3. Гледайте YouTube канали за мобилни игри

 

Ако смятате, че ръчното ловуване на нови игри е малко неудобно, погледнете каналите в YouTube, насочени към мобилните игри. Освен обичайното съдържание, подобно на прегледи, повечето от тях периодично публикуват списък с нови игри, които можете да изтеглите. Освен това, можете да гледате игрите в действие, преди да решите коя да инсталирате на телефона си. Такива канали са Gameranx и Whatoplay.

4. Потърсете нови iOS игри на TouchArcade

 

 

TouchArcade е iOS платформа за откриване на игри, където можете да преглеждате стотици от най-новите игри. Уебсайтът каталогизира както iPhone, така и iPad игри в редица жанрове. На таблото ви са представени най-горещите игри с техните цени и рейтинги. Кликването върху някоя от тях ще ви отведе до страница с подробно описание, скрийншоти и опцията за посещение на App Store. Нещо повече, TouchArcade е домакин и на друго съдържание за мобилни игри, като новини, отзиви, подкасти и форуми.

5. Посетете reddit.com

 

 

На сайта е обърнато особено внимание на Android и iOS игрите. За целта посетете The Android Gaming Subreddit и The iOS Gaming Subreddit.

6. Открийте най-високо оценените iOS игри на Metacritic

 

За хора, които просто искат да прекарат времето си, играейки най-високо оценените игри за мобилни устройства, Metacritic е най-добрият залог. Услугата агрегатор има iOS секция, която индексира най-добрите iPhone и iPad игри. За съжаление Metacritic не предлага секция за Android. Подобно на други платформи, Metacritic компилира най-добрите iOS игри за даден месец или година.

7. Получете персонализирани препоръки на GameTree

 

GameTree е социална мрежа, която ви позволява да се свържете с други геймъри. Когато се регистрирате за първи път, GameTree ви моли да посочите любимите си игри и платформите, които притежавате. Изберете Mobile и след това в раздела Discover, прегледайте новите мобилни игри, които GameTree смята, че може да ви хареса. GameTree е наличен като приложение на iOS, Android и в мрежата.

 

Вижте най-добрите мултиплейър игри за смартфони