Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
23 резултата за seagate
Seagate
Seagate разработват хард дискове с капацитет от 30TB, 50TB, и 100ТВ
Seagate разработват хард дискове с капацитет от 30TB, 50TB, и 100ТВ
Seagate е водещ производител на модерни решения за съхранение на данни в световен мащаб. Компанията доминира пазaра на HDD дискове и е водещ източник на иновации в тази пазарна ниша. Независимо от популярността на SSD-тата, които имат редица предимства от Seagate ще продължат да инвестират в класическата технология. Бъдещите им планове са доста амбициозни, тъй като предвиждат разработката на хад дискове с капацитет от 30 терабайта. След това пътната карта на Seagate включва и разработката на модели с 50TB. Ако всичко върви по план първите HDD-тата, които предлагат 100 терабайта ще са достъпни до края на десетилетието. Още по-любопитното е, че това няма да бъдат стандартни хард дискове, тъй като ще бъдат произведени с технологията HAMR, съобщава TechTimes. Преди това ни очаква премиерата на 30TB и 50TB, която може да стане факт в следващите пет години.     Компанията вече стартира продажбите на хардове с 20 терабайта памет. Доставките стартираха преди няколко месеца, но засега са в лимитирани количества. Премиерата им на пазара по-скоро има за цел да демонстрира възможностите на технологията и да покаже какъв е интереса на потребителите. Навлизането на повече SSD-та oт висок клас допринася и за продажбите на HDD, които са осезаемо по-евтини и предлагат повече памет. Съчетанието от тези характеристики е важно предимство на този тип хард дискове. Технологията HAMR се отличава с възможността да намалява битовете данни и да увеличава плътността им. Няма друга иновация, която да предложи 10-кратно увеличение на вградената памет по начина, който го прави HAMR. Амбициозните планове на Seagate да представят HDD-та с 30ТВ и 50ТВ, които да проправят път на хардове със 100 терабайта памет ще създадат изцяло нова продуктова категория.   Още от Digital: Seagate е първата компания в света продала хард дискове с капацитет 3ZB (зетабайта)
Google
Google и Seagate ще ни предупреждават, ако HDD дисковете ни правят проблем
Google и Seagate ще ни предупреждават, ако HDD дисковете ни правят проблем
Seagate е водещ производител на хард дискове, докато Google ни предлагат разнообразна екосистема от приложения, които улесняват ежедневието на милиони потребители. Специалисти на двете компании сега комбинираха усилия в атрактивен проект, който ще опита да предложи ефективно решение на популярен проблем. Новата система използва машинно обучение и алгоритмите на Google Cloud, за да опита да предвиди възможностите за крашване и възникване на грешки в хард дискове. Ранното предупреждение може да спести много проблеми, особено в центровете за данни. Въпреки известни критики към HDD-тата това е предпочитан избор в много сървърни конфигурации и основен обект на проекта между Google и Seagate. Анализатори от IDC прогнозират, че капацитета на центровете за данни ще се увеличи със 17.8% в следващите три години. Иновативната ML система, която създават помага да се идентифицират потенциални откази на хард диска, за да се избегнат проблеми със запазените данни и облачната инфраструктура, информира TechRadar.     Софтуерните алгоритми на Google Cloud aнализират "здравословното" състояние на хард дисковете, обръщайки внимание на някои от най-популярните типа грешки. Първата конфигурация на ML системата е базирана на AutoML Tables класификатор разработен специално за целите на проекта. Проведените тестове показват 98% ефективност, като данните са въведени в Google Cloud. Инструментите на облачната услуга се съобразяват с ML и помагат автоматизирането на процесите за превенция. В дългосрочен план Google и Seagate се надяват да предложат и версия на софтуера за обикновените потребители, с които да следят живота на хард дисковете. В заключение ще отбележим, че специалисти на Accenture също вече се присъединиха към проекта на Google и Seagate.   Още от Digital: Защо SSD дисковете са по-надеждни от HDD дисковете
Seagate
Seagate е първата компания в света продала хард дискове с капацитет 3ZB (зетабайта)
Seagate е първата компания в света продала хард дискове с капацитет 3ZB (зетабайта)
Seagate са водещ производител на хард дискове, който продължава да доминира трендовете в технологичната индустрия. Компанията води сериозна конкуренция с Western Digital и има амбициозни планове как да подобрни бъдещите HDD-та. Инвестициите в "Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR)" технологията се очаква да гарантират в дългосрочен план лидерската позиция на компанията. Докато очакваме да разберем какви изненади са ни подготвили от Seagate разбираме за още едно впечатляващо постижение. Това е първият бранд в индустрията, който е реализирал продажбите на хард дискове с общ капацитет от 3 зетабайта. За да достигнат до 1ZB на Seagate са необходими повече от 36 години, след основаването си през 1979г. След това са нужни 48 месеца преди цифрата да бъде удвоена. Настоящият рекод изисква още две години за преминаването от 2ZB към 3ZB. Припомняме ви, че един зетабайт е еквивалента на 1000 екзабайта. В същото време 1ЕB е равен на 1000 петабайта, като 1PB е 1000 терабайта.     Според официалните данни на компанията продадените досега хард дискове от компанията осигуряват достатъчно пространство за 7 трилиона MP3 парчета. Потребителите биха могли да запазят повече от 60 млрд. видео игри или да изглеждат 30 милиарда клипа с 4K резолюция. В момента твърд дисковете с 10ТВ са едни от най-търсените, като са необходимо 300 млн подобни модула, за да се достигнат 3 зетабайта, съобщава TechSpot. Ако бъдат разположени едни върху друг биха се издигали на височина от 44 хил. километра. Това ще е достатъчно за обиколка на Земята. На този етап Seagate е единствената компания с подобно постижение. Големият им конкурент Western Digital все още не са разкрили колкот твърди диска са продали в своята история.   Още от Digital: Хард дисковете ще имат 100ТB памет през 2030г.
Seagate
Seagate стартираха продажбите на 18TB хард дискове за сървъри
Seagate стартираха продажбите на 18TB хард дискове за сървъри
Все повече потребители насочват вниманието си към SSD дисковете, които са осезаемо по-бързи от традиционните хард дискове. Подобренията в новата технология, обаче гарантира се отразяват на цената, което прави HDD-тата по-достъпни. Другото им предимство е, че предлагат повече вграден капацитет за съхранение на информация.  Seagate са един от водещите производители на подобен хардуер в индустрията, които продължават да инвестират сериозни средства в "Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR)". Това е иновация, която от десетилетия предизвиква интереса на учените и се очаква да увеличи значително капацитета на хард дисковете. Много анализатори очакват само след няколко години на пазара да се продават хард дискове, които са базирани на HAMR технологията и предлагат внушителните 80 терабайта памет.  Все пак Seagate се нуждаят от време, за да предложат подобни продукти на пазара.  Дотогава компанията ще продължи да разнообразява своето атрактивно портфолио от хард дискове, за да отговори на високите нужи на своите клиенти, съобщава TechRadar.     От компанията са стартирали доставките на новото си поколение HDD-та с 18ТВ капацитет до някои от най-големите си партньори, които изграждат и поддържат големи центрове за данни. Seagate обещават до края на годината да позволят на повече клиенти да си купят 18TB HDD хард дискове на световния пазар.  Главният изпълнителен директор, Дейв Мосли потвърди, че още през второто тримесечие са започнали доставките нa 18TB хардове. Производството ще бъде увеличено значително до края на годината.  Инженерите на Seagate експериментират с прототипи на HAMR - базиран хард дискове, които имат впечатляващите 20 терабайта памет. Въпреки пандемията от COVID-19, обаче компанията се надява да спази обещанието си и да започне да продава първите си HAMR дискове с капацитет 20ТВ до края на годината. След това технологията ще бъде използвана за производство на 30TB, 40TB и 50TB хард дискове. Seagate вече доставят до своите партньори и 16ТВ НАМR хардуер,   Още от Digital: Какво трябва да имаме предвид когато избираме външен хард диск
хард дискове
Първият в света хард диск с капaцитет от 16ТB вече се продава за $590
Първият в света хард диск с капaцитет от 16ТB вече се продава за $590
Все повече хора проявяват интерес към покупката на SSD дисковете, което се дължи главно на впечатляващата им производителност. Разбира се има много хора, които продължават да използват класически хард дискове, които не само са по-евтини, но и предлагат по-голям капацитет за съхранение на данни. Ако скоростта на работа не е водещ фактор за вас искаме да насочим вниманието ви към Seagate IronWolf и IronWolfPro.   Toва е името на нова серия хард дискове на компанията, които са базирани на SATA 6Gbps интерфейса и предлагат 16 терабайт памет и 256MB памет. Seagate IronWolf и IronWolfPro са достъпни в 3.5-инчов (7200RPM) форм фактор и използват Helium технологията, съобщава TechRadar. Другите характеристики на новите дискове са средна латентност от 4.16ms, както и Idle Power стойности от 5W.  Базовият модел има тригодишна гаранция, а Pro версията за 5 години.     Seagate вече стартираха продажбите на първите си хардове с капацитет от 16 терабайта, като цените варират между $590 и $650 в различните онлайн вериги. Очаква се в следващите месеци и Western Digital да предложат подобни модела, които да се конкурират директно със Seagate IronWolf и IronWolfPro. Хард дисковете на компанията, обаче ще използват MAMR, а не Helium технологията и на свой ред ще допринесат за поевтиняването на HDD дисковете на пазара.   Още от Digital:Продажбите на хард дискове ще отчетат спад от 50% до края на 2019г.
Seagate
Seagate IronWolf и IronWolfPro са новите 14ТВ SSD дискове на компанията
Seagate IronWolf и IronWolfPro са новите 14ТВ SSD дискове на компанията
Seagate актуализираха портфолиото си от SSD дискове с премиерата на нови модели, които са предназначени да задоволят нуждите на обикновените и корпоративните потребители. Най-интересната характеристика на IronWolf и IronWolfPro дисковете е, че имат 14ТB вграден капацитет за съхранение на данни. Моделите са оптимизирани за NAS инсталация и предлагат допълнителни функции за управление на захранването  и сензори за вибрация, които подпомагат производителността.    Според официалните данни SSD дисковете от гамата IronWolfPro ще са достъпни за потребителите със стандартната гаранция на компанията, чиято продължителност е две години. Seagate твърдят, че новия BarraCuda Pro с 14TB памет е подходящ за употреба в десктоп работни станции и осигурява максимална скорост за трансфер на информация от 250MBps. Другото водещо предимство на тази конфигурация е, че предлага 256MB cache памет, съобщава TechSpot.       SkyHawk е друго ново предложение с 14ТВ памет, който е създаден за модерните системи за видео наблюдените. Този модел може да работи денонощно и да съхранява хиляди часове видео в HD формат от 64 различни камери. Seagate Exos X14 е SSD диск с 3.5-инчов форм фактор, който е предназначен за корпоративните клиенти. Всички представители на новата серия вече могат да се поръчат от сайта на Seagate. Цената на IronWolf и IronWolfPro е $529.99 и $599.99. В същото време BarraCuda Pro, SkyHawk 14TB и Exos X14 струват $579.99, $509.99 и $614.99   Oще от Digital: SSD дисковете изтриват ли успешно нашите данни
Seagate
Новите хард дискове Seagate BarraCuda Pro с 12ТВ ще се продават за $530
Новите хард дискове Seagate BarraCuda Pro с 12ТВ ще се продават за $530
Seagate представиха официално нов хард диск с името BarraCuda Pro, който е създаден за професионалистите имащи постоянно нужда да съхраняват големи файлове. В това число влизат видео клипове с 4K резолюция както и снимки в RAW формат. Новият модел ще се продава в конфигурация с впечатляващите 12TB, което ще го превърне в едно от най-атрактивните предложения в този сегмент. Seagate уточниха, че BarraCuda Pro е подходящ и за съдържанието с виртуална и добавена реалност.    Иновативният хард диск работи на 7200 оборота в минута и предлага 256MB cache за по-бързо зареждане на мултимедийните файлове, предаде TheVerge. Акo често ви се налага да съхранявате големи видео файлове или професионални снимки задължително трябва да обърнете внимание на новото предложение в арсенала на Seagate. От компанията потвърдиха, че продажбите на глобалния пазар стартират официално в следващите няколко седмици на цена от $530.   Това не е единственият нов модел на компанията. Seagate представиха и още един продукт с името IronWolf 12TB, който предлага същия капацитет, но е част от гамата Guardian Series. На пръв поглед инвестицията в купуването на толкова скъп хард диск вероятно изглежда неоправдано за доста хора. Огромното количество информация, което можете да запазите с BarraCuda Pro 12TB определено ще го превърнат в хит сред хората, които ежедневно боравят с големи файлове.   Вижте защо хард дисковете ще бъдат изместени от SSD-та през 2018г.
Seagate
Seagate Backup Plus е първият преносим хард диск с 5TB памет
Seagate Backup Plus е първият преносим хард диск с 5TB памет
Seagate представиха официално новия преносим хард диск, който се казва Backup Plus. Устройството има класически 2.5-инчов форм фактор и предлага вграден капацитет за съхранение на данни от 5TB. По този начин Seagate Backup Plus се превръща в първия преносим твърд диск в света, който предлага толкова много памет. Моделът ще се възползва и от предимствата на Seagate Dashboard софтуера на компанията, информира gsmarena.    Новият преносим твърд диск има алуминиев корпус, гарантиращ издръжливостта му и включва поддръжка за технологията USB 3.0. Допълнителни NTSC драйвъри осигуряват съвместимост с компютрите, работещи с macOS. Устройството е създадено, за да отговори на все по-високите изисквания на потребителите, които постоянно правят снимки и клипове с 4K резолюция от смартфоните си. Seagate са на мнение, че Backup Plus предлага всички необходими инструменти, от които се нуждаете, за да управлявате и създавате резервно копие на информацията си.    Официалните продажби на новия хард диск стартират до края на месеца. Първоначално Seagate Backup Plus ще се продава в уеб сайта на компанията, но няколко седмици по-късно ще е достъпен в мрежите на големите търговски вериги по цял свят. Потребителите ще могат да избират между версии с черен, сив, син и черен цвят. Цената на Seagate Backup Plus с 5TB памет се очаква да е около €180 на европейския пазар.    Вижте как Seagate представиха първия SSD диск в света с вградена памет от 60TB
Seagate
Seagate ще представят 20TB HDD дискове за масовия потребител до края на 2021г.
Seagate ще представят 20TB HDD дискове за масовия потребител до края на 2021г.
        Още от Digital: Seagate е първата компания в света продала хард дискове с капацитет 3ZB (зетабайта)
бизнес
Акциите на Seagate и Western Digital поскъпнаха рязко заради бум в търсене на твърди дискове за криптовалутата Chia
Акциите на Seagate и Western Digital поскъпнаха рязко заради бум в търсене на твърди дискове за криптовалутата Chia
Seagate и Western Digital са водещи производители на хард дискове и SSD-та, които продължават да водят сериозна конкуренция за привличане на нови потребители. Двете компании сега се оказаха необичайните печеливши от популярността на виртуалната валута Chia в Китай. За разлика от традиционният метод за копаене на биткойн в този случай не се разчита на огромно количество електричество или мощен хардуер. Вместо това China функционира като използва капаицитета на хард дисковете в устройствата. Тази специфична особеност вече предизвика внушителен ръст в цената на твърдите дискове и SSD-тата по цл свят. Търгуването на Chia е активно от няколко седмици, кто "Proof of Space and Time" механизма, на който е базирана криптовалутата обещава по-екологичен подход от биткойн. Големият интерес на потребителите към Chiа доведе до сериозен недостиг на HDD и SSD-та, които трудно могат да се открият в мрежите на големите търговски вериги в Китай, като JD.com, Alibaba и Pinduoduo, информира BusinessInsider.     Много хора предварително се запазиха със сериозни количества хардуер преди премиерата на криптовалутата, което допълнително увеличи цената. Развитието на тези процеси допринесе за ръст в стойността на акциите на Seagate и Western Digital от респективно 8.25% и 7.75%. Генерирането на Chia изисква огромно количество от данни, като според някои анализатори са нужни около 40 дни, за да се претовари напълно 512GB SSD диск. Сходна е ситуацията и с класическите хард дискове, което едновременно увеличава търсенето и провокира недостиг в търговките мрежи. Цените на различните предстваители на портфолиото от хард дискове и SSD-та, които предлагат Seagate и Western Digital в страната също се очаква да продължи да расте. Покупката на огромни количества хардуер от малък брой потребителите може да създаде дългосрочни проблеми с доставките. Това важи в най-голяма степен на хард дисковете с 8TB, 12TB или повече памет, които са най-ефективи за генерирането на Chia.   Още от Digital: Може ли виртуалната валута да е решение на финансовата криза предизвикана от COVID-19
твърди дискове
Хард дисковете ще имат 100ТB памет през 2030г.
Хард дисковете ще имат 100ТB памет през 2030г.
Seagate имат амбициозни планове как да увеличат паметта на твърдите дискове. Компанията притежава един от най-добрите производствени технологии. Следващата амбициозна цел е да видим на пазара хард дискове с капацитет от 50 терабайта. Ако всичко върви по план това ще се случи през 2026г. На този етап премиум предложенията в портфолиото на Seagate включват твърди дискове с 3.5" форм фактор и памет от 20 терабайта. Моделите са част от Lyve системите за съхранение на информация и са базирани на Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR) технологията. Тази иновация гарантира доста предимства. Най-съществената полза от HAMR е, че увеличава плътността на HDD с комбинират годишен растеж от 20%. Крайният резултат е, че Seagate успяват по-бързо да преминат към по-голям капацитет, в сравнение със своите конкуренти в индустрията като Western Digital. Прогнозите на компанията са доста оптимистични, тъй като предвиждат хард дисковете с капацитет от 100 терабайта да станат реалност в края на десетилетието, информира TomsHardware.       Компанията уточнява, че вече сме достигнали максималните възможности на PMR технологията, достигайки памет от 1TB и 2ТВ. Разработването на HAMR позволява да се увеличи тази стойност до 4 и 6 терабайта. Seagate също така тестват и прототипи със слоеве памет, които предлагат 10 терабайта. С оглед настоящите темпове хард дисковете, които имат 100 терабайта памет и използват HAMR могат да са налични през 2030г. Успоредно с това Seagate инвестират средства в усъвършенстването на нова технология с името Mach.2, която тепърва ще се използва от бъдещите им продукти. Оптимизацията на плътността на всеки инч ще бъде от ключово значение за създаването на първите 100-терабайтови хард дискове в индустрията.   Още от Digital: 5 полезни неща, които може да направите със стария си хард диск
хардуер
Seagate ще представи първия хард диск в света с капацитет от 20TB през 2020г.
Seagate ще представи първия хард диск в света с капацитет от 20TB през 2020г.
Seagate са глобален лидер в производството на хард дискове и разработват едни от най-добрите технологии в този сегмент. Най-новите им продукти са базирани на уникалния Shingled Magnetic Recording (SMR) производствен процес. Компанията ще продължи да залага на тази иновация и сега разкри повече детайли за амбициозните си планове през следващите месеци. Основната цел на Seagate е да изпревари своя най-голямо конкурент в пазара на хард дискове, а именно Western Digital.   Пътната карта на компанията предвижда премиерата на ново поколение 18-терабайтови хард дискове произведени със същата технология, както настоящите Exos дискове с 16TB. Tова ще се случи в началото на следващата година, а в кратки срокове след това ще видим и модели с 20 терабайта памет. Новата серия ще е базирана на SMR технологията и ще включва първите модели с такъв капaцитет и този производствен метод в света. Така Seagate ще си спечелят важно предимство.     Всичко това е само част от стратегията на компанията да предложи на потребителите първите хард дискове с вградена памет от 50 терабайта до 2026г., предаде TechRadar. Със сигурност Western Digital няма да се бавят твърде дълго и на свой ред ще пуснат конкурентни хард дискове. По този начин ще се стимулира конкуренцията и респективно ще се намалят цените на новите им продукти. Остава да разберем каква ще бъде цената на предстоящата серия от 18TB и 20TB хард дискове на Seagate.   Още от Digital: Как да сканирате и почистите хард диска си в Windows 10  
Seagate
Seagate представиха първия 3.5" хард диск с капацитет от 16ТВ
Seagate представиха първия 3.5" хард диск с капацитет от 16ТВ
Seagate потвърдиха официално, че са разработили първия в света хард диск, който е с 3.5" форм фактор и предлага вградена памет от 16TB. Специалистите на компанията в момента провеждат финални тестове с този продукт. За да постигнат този ефект Seagate залагат на своята иновативна технология HAMR, която позволява вграждането на повече памет модули на същото пространство. Това е метод, при който се използва магнитно записване и ще продължи да се използва масово от Seagate.    Oт компанията също така прогнозират, че капацитета на хард дисковете им с HAMR и 3.5" форм фактор ще достигне до 20TB преди края на десетилетието, съобщава TechSpot. Новата серия от устройства с капацитет от 16TB е предназначена предимно за корпоративните потребители и центровете за данни, но това не означава, че всеки от нас няма да има как да се сдобие с подобен хард диск. Seagate са намерили как да увеличат капацитета на новите хардове без да променят структурата им.      На практика това значи, че този метод има потенциала да се приложи към сегашните технологии за производство на твърди дискове. Технологията HAMR използва миниатюрен лазерен диод върху записващите глави, който нагрява определена повърхност от твърдия диск. По този начин самите глави променят магнитната си полярност при всеки запис на информация. Все още не разполагаме с информация колко ще струват първите 16TB хардове с 3.5" форм фактор в индустрията.   Още от Digital: Какво трябва да имаме предвид когато избираме външен хард диск
Seagate
Seagate ще представят първите си 20ТВ хард дискове до 2019г.
Seagate ще представят първите си 20ТВ хард дискове до 2019г.
Само преди няколко седмици Western Digital представиха нова серия хард дискове с капацитет от 14TB. Най-големият им конкурент в индустрията Seagate сега потвърди, че ще продава 20ТВ хард диск до 2019г. Успоредно с това компанията потвърди, че вече работи над нова технология за съхранение на данни. Нейното име е Heat Assisted Magnetic Recording (HAMR) и използва миниатюрен лазер, който е по-малък от зърно сол.    Хард дискове с HAMR работят като лазера нагрява записващата повърхност, при което драстично се намалява количеството енергия нужно за магнетизиране на компонентите. Целта на компанията е да продължи да подобрява енергийната плътност на технологията с приблизително 30% на година, което Seagate прави вече девет години. В момента тя е 2 терабайта на квадратен инч, предаде DigitalTrends.   За сравнение това е два пъти повече от възможностите на хард дисковете с Perpendicular Magnetic Recording технологията. Компанията ще продължи да инвестира усилено в HAMR и планира да разполага с 40ТВ хард диск до 2023г. Изчисленията показват, че така биха изпреварили с 1-2 години Western Digital в достигането на подобен капацитет. По всичко личи, че конкуренцията между тях ще продължи с пълна сила.   Вижте коя компания предлага най-надеждните хард дискове на пазара
Seagate
Seagate ще представят първите хард дискове с капацитет от 16ТB до 18 месеца
Seagate ще представят първите хард дискове с капацитет от 16ТB до 18 месеца
Seagate са един от лидерите в разработването на хард дискове в технологичната индустрия. Компанията дори си постави амбициозната цел да представи първия HDD диск с капацитет от впечатляващите 20ТВ до края на десетилетието. От Seagate следват стриктно своя план, благодарение на иновативната си Shingled Magnetic Recording (SMR) технология. Припомняме ви, че в момента компанията продава на пазара хард дискове с капацитет от 10TB, чиято цена започва от $400.   Вече се провеждат тестове с 12TВ HDD дискове, като плановете предвиждат в следващите 18 месеца да видим първите модели с памет от 14TB и 16ТВ, предаде PCWorld. Устройствата с толкова голям капацитет се търсят предимно от корпоративните потребители. Много компании използват HDD дискове, тъй като са по-евтини и осигуряват по-голяма капацитет, спрямо набиращите все по-голяма популярност SSD дискове.   Все още е твърде рано да предложим каква ще е пазарна цена на новите 14TB и 16ТВ модели на компанията. Ако всичко върви по план Seagatе ще спазят обещанието си да представят първите 20ТB дискове до края на 2020г. Успоредно с това компанията инвестира в разработването на усъвършенствани SSD дискове и дори разкри плановете си да започнат да продават 60ТВ SSD-та още до края на настоящата година.   Вижте как цените на SSD дисковете ще бъдат почти еднакви с тези на HDD през 2017г.
хард дискове
Seagate представиха първият в света 10TB хард диск, насочен за потребителите
Seagate представиха първият в света 10TB хард диск, насочен за потребителите
Seagate ще пуснат на пазара най-големия като капацитет твърд диск в света. Според TechRadar моделът BarraCuda Pro има капацитет от 10TB и може да побере хиляди снимки с резолюция от 40 мегапиксела, 4К видеоклипове и игри с големина от 60GB или дори повече. Дискът се върти със скорост от 7200 оборота в минута и гарантира пренос на данни със скорост от 220 мегабита в секунда. Ще бъде пуснат на пазара на цена от $535.   В допълнение към BarraCuda Pro компанията представи втори диск с капацитет от 10TB, който обаче е предназначен за използване в т.нар. NAS устройства. Дискът,...
DMCA.com Protection Status