Seagate ще пуснат на пазара най-големия като капацитет твърд диск в света. Според TechRadar моделът BarraCuda Pro има капацитет от 10TB и може да побере хиляди снимки с резолюция от 40 мегапиксела, 4К видеоклипове и игри с големина от 60GB или дори повече. Дискът се върти със скорост от 7200 оборота в минута и гарантира пренос на данни със скорост от 220 мегабита в секунда. Ще бъде пуснат на пазара на цена от $535.

 

 

В допълнение към BarraCuda Pro компанията представи втори диск с капацитет от 10TB, който обаче е предназначен за използване в т.нар. NAS устройства. Дискът, който се нарича IronWolf, e eкипиран с ротационни сензори за вибрация, които компенсират вибрирането, което се получава при използването на няколко твърди диска в сървър или NAS устройство. IronWolf ще струва $470.

 

Още от Digital: Най-малкият хард диск в света може да събере всички книги на планетата

 

Seagate представиха и трети диск с капацитет от 10TB, който е предназначен за използване в системи за сигурност. Дискът се нарича SkyHawk и ще позволява на до 64 камери за наблюдение с висока резолюция да записват информация в него едновременно. И този модел е екипиран с ротационни сензори за вибрация и ще бъде пуснат на пазара за $460.