Seagate актуализираха портфолиото си от SSD дискове с премиерата на нови модели, които са предназначени, както за обикновените, така и за корпоративните потребители. Най-интересната характеристика на IronWolf и IronWolfPro дисковете е, че предлагат 14ТB вграден капацитет за съхранение на данни. Моделите са оптимизирани за NAS инсталация и работят с допълнителни функции за управление на захранването и сензори за вибрация, които подпомагат производителността. 

 

Според официалните данни SSD дисковете от гамата IronWolfPro ще са достъпни за потребителите със стандартната гаранция на компанията, чиято продължителност е две години. Seagate твърдят, че новия BarraCuda Pro с 14TB памет е подходящ за употреба в десктоп работни станции и осигурява максимална скорост за трансфер на информация от 250MBps. Другото водещо предимство на тази конфигурация е, че предлага 256MB cache памет, съобщава TechSpot.

 

 

 

SkyHawk е друго ново предложение с 14ТВ памет, създаденo за модерните системи за видео наблюдение. Този модел може да съхранява хиляди часове видео в HD формат от 64 различни камери. Seagate Exos X14 е SSD диск с 3.5-инчов форм фактор, който е предназначен за корпоративните клиенти. Всички представители на серия вече могат да се поръчат от сайта на Seagate. Цената на IronWolf и IronWolfPro е $529.99 и $599.99. В същото време BarraCuda Pro, SkyHawk 14TB и Exos X14 струват $579.99, $509.99 и $614.99

 

Oще от Digital: SSD дисковете изтриват ли успешно нашите данни