Историята на най-популярната платформа за смартфони в света започна през есента на 2008г., когато бе представено първото устройство с Android. Въпросният модел се казва T-Mobile G1 и е разработен съвместно от едноименния мобилен оператор и тайванския бранд НТС. Тук е момента да вмъкнем че в някои държави смартфона се е продавал с името НТС Dream, но запазва сходен дизайн и характеристики.

 

Премиерата на този исторически модел свързаме и с личността на бившия главен изпълнителен директор на компанията, Петер Чу. В момента той не работи за НТС, тъй като стартира собствен бранд с името XRSpace, предаде CNet. Неговата компания вече подготвя премиерата на очила с виртуална реалност, които също така ще се захранват от мощен Qualcomm процесор. Устройството ще поддържа и 5G мрежи.

 

 

Все още не разполагаме с информация за другия хардуер.От XRSpace обещаха устройството да предложи елегантен дизайн, с който да привлече повече потребители. Петер Чу напусна НТС през 2015г., тъй като компанията не успяваше да се справи с конкуренцията на останалите Аndroid производители. Новият проект на бившия шеф на НТС е доста интересен и тепърва ще разбираме повече за очилата на XRSpace.

 

Още от Digital: Четири подобрения във очилата с виртуална реалност, които предстои да видим