Тinder е една от първите асоциации, които повечето от нас си правят, когато стане въпрос за приложение за запознанства в интернет. Истината е, че съществуват много разнообразни заглавия, но това определено e една от най-популярните платформи за тази цел. Създателите на Тinder заведоха дело срещу дружеството-майка и искат обезщетение в размер на $2 млрд. Данните разкриват, че иска е подписан от съоснователите Шон Рад, Джъстин Матин и Джонатан Мадеен, както и други високопоставени служители и бивши директори.

 

Обвинението твърди, че собствениците на ТInder от IAC и Match Group умишлено са занижили оценката за пазарната стойност на приложението. По този начин са възпрепятствали много служители да спечелят дивиденти от популярността на платформата в световен мащаб. Съдебният иск допълва oще, че Match Group дори са ги компенсирали с много по-малък брой акции, което също нарушава договорите между двете страни, предаде ТheVerge. В момента Tinder е един от най-доходоносните брандове притежавани от Match Group.

 

 

Първоначалните планове на IAC са били периодично през 2017г., 2018г., 2020г. и 2021г. самите служители да могат да търгуват своите акции и да извлекат реални финансови дивиденти от тях. Вместо това IAC умишлено слива Tinder с Match Group, а след това им предоставя много по-малки като стойност опции. Според обвинението цялата операция е направена с идеята да бъдат ощетени служителите, но също, че Tinder предоставят грешна финансова информация. Приходите на приложението ще надхвърлят $800 млн. през 2018г.

 

Oще от Digital: Вече ще виждаме в реално време какво правят хората, които харесваме в Tinder