Niantic е името на компанията придобила огромна популярност като разработчик на играта Pokemon Go. Само няколко седмици бяха необходими тя да се превърне в хит на пазара. Pokemon Go досега е генерирала над 750 млн. изтегляния за водещите мобилни платформи, но не е единствената игра на компанията. Niantic предлагат още едно атрактивно заглавие, което се казва Ingress. Играта бе представена за първи път още през 2012г., когато компанията оперираше като дъщерно дружество на Google. 

 

Ingress поставя потребителите в интересен футуристичен свят, в който човечеството вече е разработило нова технология и е все по-близо до откриването на съзнателна извънземна форма на живот. Това е първата игра на Niantic, която също използва добавена реалност и позволява да си взаимодействате с обекти от реалния свят. Според официалните данни Ingress досега е изтеглена над 20 млн. пъти. Компанията вече работи над нова версия на играта, която ще е достъпна през 2018г., предаде TheVerge.

 

;

 

Разработчиците на Niantic са променили абсолютно всеки един аспект от първоначалния геймплей на Ingress и на практика са създали напълно различна игра, която ще се казва Ingress Prime. Все пак новата версия ще е базиранa на същия сюжет, но ще използва много допълнителни ефекти и персонажи. Предстоящото заглавиe е базирано на усъвършенствани алгоритми с добавена реалност и ще е налично като ъпдейт на сегашното мобилно приложение. Предстои да видим какви други изненади ни очакват в Ingress Prime.

 

Вижте смартфоните ще са ключов фактор в развитието на технологиите за добавена реалност