Популярното приложение Instagram e разработено от двама души: Кевин Систрьом и Майк Кригер. Невероятният успех, който предизвика заглавието сред потребителите принуди Facebook да го купят за $1 млрд. Много пазарни наблюдатели определят тази сделка като най-доброто придобиване на компанията досега. В момента Instagram се използва от над 1 млрд. души, а тази цифра сама по себе си е доказателство колко много харесваме да качваме и откриваме съдържание в своите профили. 

 

Двамата души, на които дължим мобилното приложение потвърдиха, че ще напуснат постовете си във Facebook. В своето изявление Кевин Систрьом и Майк Кригер споделиха, че се нуждаят от време преди да насочaт усилията си към друг подобен проект. Нeoбходимостта от почивка е задължителен компонент, който да стимулира креативността им. Кевин Систрьом и Майк Кригнер обърнаха внимание на факта, че са започнали като екип от само 13 души, а днес Instagram има повече от 1000 офиса по цял свят, предаде TheVerge.

 

 

Ако прибавим към тази цифра и факта, че над 1 млрд. души разполагат с акаунти в Instagram, спокойно можем да определим приложението като един от символите на модерното интернет общество. Някои анализатори смятат, че оттеглянето на Кевин Систрьом и Майк Кригер ще се отрази негативно на популярността на Instagram в световен мащаб. Със сигурност Facebook притежават нужните финансови ресурси и човешки капитал да предотвратят подобна ситуация и да продължат да извличат дивиденти от приложението.

 

Oще от Digital: Седем полезни трика в Instagram Stories