Очилата с виртуална реалност са интересни джаджи, които се използват предимно за гейминг. VR игрите позволяват действително да се потопите в геймплея и са водещата причина за все по-високите продажби на тези устройства. В момента на пазара се продават различни контролери, с които да се възползвате максимално от функционалността на VR очилата. Neurable е компания, която работи над иновативен проект, който да премахне изцяло необходимостта от подобни аксесоари.

 

Инженерите им са създали периферна джаджа, заместваща класическата лента, с която прикрепвате очилата с виртуална реалност към главата си, съобщава Engadget. Още по-интересното е, че на повърхността има специален сензор, който може да следи сигналите на човешкия мозък и да изъвршва различни действия съобразно тях. Neurable виждат в бъдеще, в което няма да е нужно да държим в ръцете си различни контролери, а да се движим и хващаме обекти директно с ума си.

 

От компанията дори показаха демо на игра с името Awakening, в която трябва да се измъкнете от лаборатория-лабиринт. Проектът им се развива според първоначалния план и Neurable се надяват финалната версия на джаджата им да е достъпна още през 2018г. Все още не знаем как ще изглежда този интересен продукт и каква ще е цената на пазара. Няма да е пресилено, обаче да определим джаджата като една от най-иновативните идеи в сферата на VR игрите досега.

Вижте кога ще можем да свързваме умоветете си с виртуалната реалност