Предвид мерките за ограничаване разпространението на пандемията с COVID-19, движението на хората извън дома е желателно да се ограничи до минимум. Да, понякога консултация може да се направи онлайн и чрез разговор по телефона, но има манипулации, които не могат да се правят от разстояние. За тях посещението при доктор е наложително, но не във всички случаи. 

 

 

Френската медицинска компания Dental Monitoring е помислила за ортодонтите, които обгрижват пациенти с брекети. В Newatls те представят устроство, което се състои от две части. Основна, която се поставя в устата на пациента и се прикрепва към вече поставените брекети, които може да трябва да се коригират и втора, която представлява стойка за смартфон, който са нарекли ScanBox. Джаджата може да се използва и за периодични прегледи от зъболекар, който да следи състоянието на зъбите ви от разсточние. Така ще се избегне нуждата от контролни прегледи, без медицински интервенции.

 

 

Dental Monitoring  прави цялостна снимка на зъбите ви от всички страни, посредством вградената си камера. След това чрез смартфона изпраща направените снимки на предварително подготвен от компанията сървър, който използва специални алгоритми, базирани на изкуствен интелект, за да се анализира съдържанието на изображенията. Последствие докторът има достъп до информацията и може от разстояние да изкаже становище за състоянието на зъбите ви. 

 

 

Компанията работи по създаването на това устройство още преди появата на коварния вирус, но сега се вписва идеално в концепцията за превантивна безопасност. Както и сами се досещате, при рутинен преглед пациентът стои с постоянно отворена уста, като по този начин е уязвим от към попадане на коронавирус в нея. Джаджата на Dental Monitoring също така ще намали и струпване на хора пред кабинетите на зъболекарите. Единственият начин човечеството да се пребори със смъртоносния вирус е да бъдем предпазливи и да спазваме предписанията на властите. Като допълнение към това, технологиите ще свършат останалото.

 

Прочетете още статията: Какво е Google Classroom и как работи