Търговската политика на САЩ и Китай има доста сериозно отражение върху технологичната индустрия през последните месеци. Huawei е компанията, която усеща в най-голяма степен негативите от специфичните дипломатически отношения между двете страни. Китайският гигант има временно разрешение да купува оборудване от партньорите си в САЩ, за да поддържа сегашните си мрежи и устройства до 19 август. Деликатна ситуация, която вече постави много въпросителни около бъдещето на Huawei.

 

Само преди броени дни американския президент Доналд Тръмп потвърди, че САЩ ще позволят на американските производители на хардуер да продължат да извършват доставки за Huawei. Търговският секретар на САЩ, Уилбър Рос сега разкри малко повече детайли за плановете на американското правителство. От думите му разбираме, че забраната за търговия на Huawei с компаниите в САЩ ще бъде премахната, но само за компоненти, които не са обект на въпроси свързани с националната сигурност.

 

 

Идеята е компанията да продължи отношенията си със своите американски партньори, но да доставя в ограничени количества. Това е само временно решение, като Уилбър Рос потвърди, че остава в сила забраната правителството да закупува оборудването на Huawei, съобщава Pocket-Lint. По всичко личи, че Huawei ще продължат да са изправени пред доста рестрикции, но поне временно ще имат възможността да извършват ключови доставки и бизнес операции с американските производители.

 

Още от Digital: Защо Google искат да бъдат спрени търговските санкции срещу Huawei