Huawei продължават да задават тенденциите в мобилната фотография с премиерата на Mate 40 серията. Луксозни предложения като Huawei Mate 40 Pro преоткриват представата за възможностите на камерите в смартфоните. Новите модели надграждат всеки един елемент на популярните Mate 30 и Mate 30 Pro, което създава добри предпоставки да се превърнат в хит на пазара.

Първите индикации са доста обнадеждаващи тъй като смартфоните от серията Huawei Mate 40 бяха изкупени за 28 секунди. В следващите седмици се очаква да стартират продажбите на флагманите от Mate 40 серията на световния пазар. Едно от ключовите подобрения в смартфоните е 5-нанометровия Kirin 9000 процесор, който има 15 млрд. транзистора и 24-ядрен графичен процесор Mali-G78.

Високата производителност и оптимизации в Кirin 9000 вече позволиха на Huawei Mate 40 Pro да оглави бенчмарк класацията за най-добър смартфон с изкуствен интелект. Стратегията на компанията в мобилната индустрия е изцяло фокусирано около продажбите на Huawei Mate 40 и очакваната активност на потребителите в края на годината.

 

 

Санкциите на американското правителство създадоха много затруднения, особено когато става доставка за хардуер. САЩ въведоха изискване всеки производител, който иска да продава компоненти на Huawei да получи специален лиценз. В противен случай компанията няма как да купува хардуер и респективно да се конкурира успешно в пазара на смартфони.

Трудната ситуация около Huawei може скоро да се стабилизира, тъй като САЩ са започнали процедура за лицензиране на производителите на чипове да доставят до китайския бранд. Данните са от доклад на Financial Times и уточняват, че въпросните компоненти могат да се доставят до Huawei, но не трябва да бъдат свързани с 5G бизнеса на компанията.

Разработването на 5G технологията е в центъра на конфликта между Huawei и американското правителство. За да се възполват от новото облекчение е необходимо компаниите, които искат да доставят чипове до Huawei да гарантират, че модулите не поддържат 5G. Предоставянето на достъп до подобни компоненти може да се окаже ключов фактор в опита на компанията да оцелее въпреки сложната ситуация.

 

Oще от Digital: Първи впечатления от новия топ флагман смартфон Huawei Mate 40 Pro