Aдминистрацията на Доналд Тръмп планира да отвори изцяло нова глава във войната си срещу Huawei. Този път американското правителство ще опита да уязви представителите на веригата за доставки на компоненти. Вече е отправено предложение за промени в т.нар. "Foreign Direct Product Rule" от Министерството на търговията на САЩ. Ако бъдат одобрени това означава, че компаниите, използващи американски технологии за създаване на собствен продукт няма да дават лиценз за продажбата му на Huawеi.

 

Tози ход има за цел да повлияе на водещи производители на хардуер като TSMC, които разработват процесори за брандове като Apple и Qualcomm. Новите промени на практика ще забранят на TSMC да реализира доставки до Huawei, тъй като използват американски производствени машини. Данните разкриват, че САЩ са силно разочаровани от факта, че Huawei са намерили начин как да се справят успешно със санкциите наложени срещу тях от правителството на Доналд Тръмп, съобщава mspoweuser.

 

 

Именно заради това САЩ искат да наложат санкции върху веригата за доставки, която засега не е под техен контрол. В момента почти няма фабрика или друго съоръжение в Китай, което да не използва западно оборудване, включително и машини създадени в САЩ. Настоящото предложение все още няма официален характер и ще бъде предложено на обсъждане. Ако Министерството на търговията на САЩ въведе подобни промени със сигурност ще затрудни допълнително Huawei в опитите им да си доставят нужния хардуер.

 

Oще от Digital: Huawei ще разработват 5G технологии в Европа