Xiaomi могат да се похвалят със сериозни продажби на смартфони през последните тримесечия. Благодарение на доброто си представяне компанията се утвърди като водещ производител в индустрията. Анализаторите очакват популярността на Xiaomi извън китайския пазар да продължи да се увеличава. Шефът на компанията Лей Джун подготвя още по-агресивна стратегия през следващата година, която е свързана с уволнението на няколко ключови служители. 

 

Промените в организацията са необходими заради подготвяни реформи, които да позволят на Xiaomi да са още по-успешни сред смартфоните през 2020г. Първият високопоставен служител, който ще се оттегли от своята длъжност е един от съоснователите на компанията, който се казва Лин Ванчианг. Досега той работеше над ключови продукти на Xiaomi като MIUI, Xiaomi.com, Xiaomi Brand Market System и др., съобщава GizmoChina. Това, обаче не е единствената промяна.

 

 

Данните разкриват, че други трима от важните лица в компанията са получили повишение и това са: Лин Бин, Ван Сянг и Хе Йонг. Успоредно с това Xiaomi преместват още двама от бизнес мениджърите си в различни дивизии, за да гарантират бъдещ растеж в мобилната индустрия. Това са Жу Шузи и Лу Вейбинг. Водещ акцент за китайския производител през 2020г. ще продължи да бъде европейския пазар, където са увеличили продажбите си с повече от 90% през последната година.

 

Още от Digital: Xiaomi става все по-сериозен конкурент на Samsung и Apple в Европа