Вече знаете, че Western Digital купи SanDisk за $16 млрд. Въпреки, че повечето смартфони напоследък предлагат все повече памет, съхранението на снимки и мултимедия в днешно време е нещо много важно за потребителите. Новините от IFA 2017 и Western Digital - SanDisk идват тъкмо навреме. Компанията представи microSDXC UHS-I SanDisk Ultra - първата microSD карта памет в света с капацитет 400GB. Компанията също така представи и джаджата SanDisk iXpand за iPhone, която позволява на потребителите на Apple автоматично да архивират файлове и снимки в самото устройство, докато зареждат телефона си.

 

SanDisk Ultra microSDXC UHS-I 400GB

 

Размерите на картата остават непроменени, но капацитетът ви дава два пъти повече свобода за съхранение на информацията.  Според официална информация на WD през 2017г. се очаква да бъдат инсталирани над 150 млрд. приложения, което означава, че много потребители ще изберат точно тази памет на устройствата си. С новата  SanDisk Ultra microSDXC UHS-I 400GB, те ще могат да прехвърлят файлове със скорост 100 MB/s, което според WD се равнява на 1200 снимки в минута или 40 часа филми с Full HD качество.

 

Картата ще се предлага с 10-годишна гаранция и е достъпна на уеб сайта на SanDisk и най-големите търговци на цена от $250.

 

И тъй като iPhone не разполага с microSD слот, SanDisk има решение наречено iXpand Base, което е преносим твърд диск, който служи и като зарядно. Той има гумирана повърхност и Lighting кабел. И докато зареждате телефона си, всички файлове автоматично се архивират в телефона ви. iXpand може да съхранява до 256 GB, а цените започват от $49,99 и достигат $199,99 в онлайн магазина на SanDisk.

 

SanDisk iXpand за iPhone

 

Още от Digital: SanDisk представи първата в света 1TB SD карта памет