Технологичната индустрия продължава да бъде силно засегната от разпространението на коварния вирус. Много производствени съоръжения в Китай са затворени, което вече причини финансови щети в размер на стотици милиарди долари. Някои брандове изтеглиха продукцията си в други страни, а други изчакват ситуацията да бъде овладяна. Samsung сега потвърдиха, за случай на коронавирус в една от фабриките им разположена в град Гуми, който се намира в североизточната част на Южна Корея.

 

Корейският производител временно е спрял работата на съоръжението, като етажа където е работил заразения служител ще бъде затворен поне до края на 25 февруари. Успоредно с това Samsung са поставили хора, които са имали близки контакти с него под карантина. Все още няма официална информaция дали коронавируса е засегнал и други работници във фабриката. В съоръжението се произвеждат малка част от премиум смартфоните на Samsung, които се продават предимно на местния пазар, съобщава TheNextWeb.

 

Според официалните данни на правителството случаите на коронавирус в страната са се удвоили в последните дни и вече са 433. На този етап не се предвижда Samsung да спрат работата на други свои съоръжения в страната. Фабриката с настоящия случай се намира близо до град Даегу, където се намират повечето от заразените граждани с вируса в Южна Корея. Samsung се надяват бързо да се справят със ситуацията и да гарантират безопасността на своите служители. Остава да видим дали това ще е единствения случай в затворената фабрика.

 

Още от Digital: Как коронавирусът влияе на технологичната индустрия