Teхнологичните компании постепенно се подготвят за навлизането на 5G смартфоните, което се очертава като един от водещите трендове в индустрията през 2020г. Предстоящите модели на производителите с Android се нуждаят не само от 5G модем, за да се възползват от тази иновация. Оптималният вариант е смартфоните да имат мощни процесори и достатъчно количество RAМ, за да обработват бързо данните. Samsung вече представиха тазгодишните си флагмани, като Galaxy S20 Ultra 5G дебютира с новите 16GB модули на компанията.

 

Корейският производител, обаче няма намерение да ограничава LPDDR5 RAM паметта единствено до своите устройства. Samsung потвърдиха, че са готови да стартират масовото производство на 16GB LPDDR5 RAM модули за смартфони с Android. Tова означава, че в следващите месеци ще видим още повече модели на водещите производители, които използват новата им RAM памет, предаде SlashGear. Очаква се Xiaomi да са една от първите компании, която ще доставя 16GB LPDDR5 RAM памет от Samsung за бъдещите си устройства с Android.

 

Новите модули предлагат скорост за трансфер на информация от 5.5MB/s, но също така консумират с 20% по-малко енергия от сегашната LPDDR4X RAM памет използвана масово в мобилната индустрия. Интеграцията на 16GB RAM с технологията ще направи смартфоните не само по-бързи, но и ще ги оптимизира за 5G мрежите. Водещите производители ще могат да започнат да тестват LPDDR5 RAM паметта в следващите седмици. Навлизането на повече смартфони с Android и тази характеристика на пазара вероятно ще стане през втората част на 2020г.

 

Oще от Digital: Смартфоните ще имат по-бърза RAM памет от лаптопите до края на 2020г.