Всички очакват с нетърпение възможността да ъпдейтнат операционните системи на Android смартфоните си до последната версия 10. Вече стана ясно неотдавна стартираха ъпдейтите на Android 10 и Magic UI 3.0 за смартфоните Honor View 20 и Honor 20, а знаем и кои 8 смартфона Sony Xperia ще получат ъпдейт към Android 10.

 

 

При Samsung също е налична бета версия на Android 10 за актуалните флагмани Galaxy Note 10 и Galaxy S10, а по информация на Gizchina, новата операционна ситема вече се тества и на по-стари устройства на Южно Корейският бранд. Първото от тях е Samsung Galaxy Note 9, като за момента държавите в които може да се направи бета тест са Южна Корея и Великобритания. За достъп до новият OS е нужен интерфейс One UI 2.0 и регистрация в приложението Samsung Members.

 

 

Глобалното представяне на бета версията на Android 10 се очаква да стане към края на месеца. Новият Android 10 определено ще си заслужава, защото в него Google са интегрирали различни интересни иновации. Както вече Digital.bg писа, Android 10 слага край на класическия Menu бутон за навигация, както и че в операционнаъа система има нова функция, която ще улеснява копирането на текст от смартфони.