Samsung е една от най-успешните компании в IT индустрията, което се дължи предимно на популярността на смартфоните Galaxy. Корейският гигант също така произвежда много от хардуерните компоненти за тях и дори продава тези модули на своите конкуренти. По този начин хардуерния бизнес на Samsung се превръща в солиден източник на приходи и намалява зависимостта им от други производители. Компанията потвърди, че е готова със следващата си генерация DRAM памет за смартфони.

 

Според официалните данни Samsung са готови да започнат масовото производство на второ поколение 16Gb DRAM LPDDR4X RAM модули. информира ZDNet. Основните предимства на тези чипове е свързано с факта, че намаляват консумацията на енергия с около 10%, спрямо своите предшественици, но гарантират същата скорост за трансфер от 4266Mbps. Дългият живот на батерията e предпочитан фактор при избора на нов смартфон и всяко подобрение по отношение на този компонент има важно значение. 

 

Първите устройства с 16Gb DRAM LPDDR4X RAM модулите ще дебютират на пазара през първите три месеца на 2019г. Производителите ще могат да се снабдят с версии, които имат 4GB, 6GB и 8GB RAM памет. Oт Samsung допълниха, че бъдещите смартфони, които ги използват ще могат да са с около 20% по-тънки, спрямо предходната генерация. Корейският производител ще продължи да инвестира милиарди в производството на NAND и DRAM решения от последно поколение. 

 

Още от Digital: Samsung представиха официално 8GB LPDDR5 DRAM памет за смартфони