Следващата година ще ни предложи много интересни събития в пазара на смартфони, тъй като ще видим първите устройства с гъвкави дисплеи и поддръжка за 5G технологията. Вграждането на ултразвукови сензори за отпечатък в дисплея се очертава като другия водещ тренд в мобилната индустрия през 2019г. Двата най-големи производителя на смартфони в света Huawei и Samsung вече работят над още една интересна иновация, която ще стане факт много скоро и това са Infinity-О дисплеите.

 

Toва е нова дизайнерска концепция, която предвижда премахването на рамките около дисплея, както и Notch прореза в горната част. Вместо това Infinity-О предвижда вграждането на малък отвор, където ще бъде разположена предната камера. Последните данни в интернет разкриват, че Samsung вече са финализирали всички тестове и са готови да стартират масовото производство ан първите подобни дисплеи в света. Панелите също така ще бъдат базирани на ОLED технологията, съобщава ETNews.

 

 

Първоначално се очакваше този дизайн да се използва само от LCD eкрани, които са по-евтини Samsung, обаче са открили как да пробият отвора и в OLED дисплеи, чрез специални лазери. Корейският производител се надява да изпревари в дългосрочен план своите конкуренти в популяризирането на тази технология. В крайна сметка това означава, че Samsung могат да използват Infinity-O както в бюджетни смартфони, така и да приложат дизайна в гъвкав екран с ОLED технологията, какъвто вероятно ще има Galaxy S10.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy A8s ще бъде първият смартфон с Infinity-O дисплей на компанията