Корейският производител официално представи новото си поколение интелигентни уреди за домовете, които привличат внимание с атрактивно съчетание между футуристичен дизайн и смарт функционалности. Samsung вярват, че са намерили оптималното приложение на модерните технологии, за да ги направят по-полезни за потребителите. 

Тази концепция е най-добре отразена в пералната машина Samsung WW9800T, която осигурява поддръжка за изкуствен интелект. Да. Добре прочетохте. Умният уред на Samsung използва сходни AI алгоритми, както смартфоните и компютрите. Интеграцията на сoфтуера е провокирана от желанието на се персонализира целия процес на изпиране на дрехите. 

Samsung WW9800T разчита на AI с идеята да финализира прането за много по-кратко време, но също и при по-ниска консумация на енергия. За да постигне този ефект интелигентния уред разчита на още две иновативни технологии: Samsung EcoBubble и QuickDrive, съобщава CNet. Разбира се собствениците на пералнята ще могат да избира между разнообразие от специални режими на работа.

 

 

Според официалните данни QuickDrive ще позволи да се намали времето за изпиране на дрехите с до 50%, като това ще става с 20% по-малко енергия от конвенционалните технологии. Структурата на умния уред включва още независимо движещ се барабан, който предоставя възможност за по-динамична работа, по-добро почистване и по-кратко време за операция. 

Цифров инверторен компресор допринася за ефективността, чрез силни магнити, които допринасят и за по-тихата работа. Изкуственият интелект на Samsung WW9800T може сам да избере най-подходящата настройка, с която да изпере дрехите.

Информацията за всеки индивидуален потребител се синхронизира с база данни в облака и се изчислява оптималното количество перилен препарат и режим на работа. Samsung твърдят, че е възможно WW9800T автоматично да прехвърли изпраните дрехи към смарт сушилните, които компанията предлага на пазара. 

Премиерата на Samsung WW9800T е стартира първо на европейския пазар, което ще се случи през последното тримесечие. Цената все още не е обявена от Samsung.

 

Още от Digtial: Samsung Ballie - смарт робот с уникални функции (Видео)