Samsung Pаy e популярна услуга за мобилни плащания за смартфоните с бранда Galaxy. През тази година се навършват пет години от премиерата на платформата. Компанията има атрактивни планове как да отбележи подобаващо това постижение. Идеята е да представят собствена дебитна карта, която ще е достъпна за потребителите.

Този проект се разработва съвместно с представителите на финансовата компания SoFi. Корейският производител вече разработва и по-добра платформа за управление на банкови акаунти от мобилните устройства. Повече детайли за този продукт ще бъдат разкрити на по-късен етап от годината.

Ако всичко върви по план дебитната карта на Samsung ще е достъпна като услуга за потребителите до края на лятото. По този начин компанията отново ще последва стъпките на своя голям конкурент в индустрията, които вече предлагат Apple Card на своите клиенти по цял свят.

Така съревнованието между двата технологични гиганта ще се пренесе в още един пазарен сегмент. Все още не знаем по какво ще се различава новата карта на Samsung от Apple Card.

 

 

Факт е, че Samsung работят усилено и поддържат мащабна мрежа от партньори, с които предоставят оптимални възможности на своите потребители. Samsung Pay бе първата услуга за мобилни плащания, която включи поддръжка за MST. След това платформата изпревари конкурентите си със своята Rewards програма, позволяваща да генерирате бонус точки при всяка транзакция.

Потребителите на Samsung Pay имат възможността и да използват намаления в редица търговски вериги, които са официални партньори на компанията. Навлизането на Samsung в сегмента на дебитни карти определено е интересно решение, което ще засили допълнително конкуренцията.

Корейският производител иска да ни предложи най-усъвършенстваната платформа за смартфони, от която може да пазаруваме във физически обекти, плащаме онлайн и управляваме парите си, когато сме в движение.

При всички положения Samsung трябва да се постараят да предложат нещо по-различно, за да превърнат дебитната си карта в хит сред потребителите. Предвидената премиера до края на лятото означава, че скоро ще научим повече детайли за предстоящия продукт на Samsung.

 

Още от Digital: Как да премахнете дебитната или кредитната си карта от услугата PayPal