Samsung отговори категорично на слуховете, че планира да се откаже от серията Galaxy Note след провала на Note 7. „Подготвяме по-добър, сигурен и много иноваитен Galaxy Note 8”, обяви директорът на Samsung Mobile Диджей Кох, цитиран от SlashGear.

 

През последните седмици имаше много слухове, че Samsung мисли да закрие серията, защото репутацията ѝ е силно накърнена. Компанията обаче смята, че може да превърне негативните мнения в положителни и да спечели потребителите с високо качество. Именно то ще е основен акцент на Galaxy Note 8. Тя ще постави на първо място подобрената сигурност и добрите мнения на потребителите за предишните модели.

 

Компанията ще изтъкне и новата, по-строга система за проверка на батериите, която съдържа 8 стъпки. Разбира се, всичко това ще увеличи допълнително вниманието към Note 8 и всеки дефект на телефона ще се гледа под лупа не само от компанията, но и от нейните критици. Samsung обаче е уверена, че ще се справи с предизвикателството и още тази година ще е готова с Note 8.

 

Още от Digital: Samsung официално разкри каква е причината за избухването на Galaxy Note 7