Собствениците на смартфони, които са произведени от Samsung разполагат с разнообразни възможности да споделят екрана с телевизора. Тази функция е полезна, особено когато искате да споделите колекция от снимки със семейството или приятелите. По този начин превръщате смартфона в дистанционно за управление на умните телевизори. Samsung вече са патентовали на свое име търговската марка "Samsung Tap View", която допълнително доразвива тази концепция.

 

Документите подадени пред Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO) разкриват повече детайли за функцията. Според информация на LetsGoDigital концепцията на Samsung предвижда потребителите да приближат смартфона до телевизора и с едно кликване да споделят екрана. Taка Smart Tap View ще премахне необходимостта от допълнителни настройки, както е при настоящите решения като Miracast или Chromecast, съобщава PhoneArena.

 

 

Най-вероятно Samsung Tap View ще използва технологията NFC, за да позволи да докоснете телевизора със смартфона и да започнете да споделяте съдържанието от по-малкия дисплей. Другото голямо предимство на функцията е, че не изисква инсталация на допълнително приложение. На този етап разполагаме с малко детайли за начина, по който работи Samsung Tap View. Официалната премиера се очаква на изложението CES 2019, което ще се проведе в началото на януари.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем когато купуваме телевизор