Samsung продължават да инвестират сериозни средства за разработването на джаджи, които са предназначени специално за хората, които имат динамично ежедневие и спортуват активно. Една от идеите на компанията предвижда използването на лазери, за да се следят ключови параметри на тялото като сърдечен ритъм, кръвно налягане и други подобни показатели. Samsung дори са патентовали тази концепция под формата на уникален сензор, който е кръстен от тях с името Speckle.

 

Идеята на корейския производител е да използва този компонент в бъдещите си умни часовници, смартфони и фитнес тракери, информира BusinessInsider. Благодарение на него устройствата ще използват различни лъчи, за да извърша необходимите измервания в реално време. Основната цел на Samsung е да предложат по-прецизна система от тази, която се използва от Apple Watch. По този начин компанията ще се опита да генерира продажби за сметка на своя най-голям конкурент. 

 

 

Засега Samsung Sparkle е само прототип и времето ще покаже кога системата може да намери място в реални хардуерни устройства на пазара. Приложенията на подобна технология са разнообразни и включват очила с виртуална реалност и дори специализирано медицинско оборудване. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да разберем какви са действителните планове на корейския производител за популяризирането на тази идея в индустрията.

 

Още от Digital: Защо фитнес джаджите имат достъп до твърде много лична информация