Samsung Display са световен лидер в производството на дисплеи за разнообразни устройства от смартфони до премиум телевизори. Компанията е основен източник на иновации и има мащабна мрежа от партньори по цял свят, сред които брандове като Apple и OnePlus. Най-големият конкурент на Samsung в сферата на дисплеите е LG, но разликата в пазарния дял между тях е доста голяма. От Reuters ни информират за интересна промяна в стратегията на Samsung Display.

 

Корейският производител в взел решение да прекрати производството на LCD дисплеи. Новата им стратегия предвижда това да се случи на няколко етапа, като последната фабрика за разработванетo на LCD панели ще спре да функционира до края на 2020г. В момента има две голeми съоръжения в модерния кампус на Samsung в Южна Корея и същия брой, които са разположени в Китай. Най-вероятно тези фабрики ще бъдат оптимизирани да произвеждат OLED дисплеи.

 

 

Oсновната причина за тази промяна в плановете на Samsung е факта, че търсенето на LCD дисплеи продължава да намалява. Все повече производители се ориентират към OLED панелите, заради очевидните им предимства. Намаляването на цената на дисплеите с технологията са допълнителен стимул, който кара повече компании да изоставят LCD екраните в новите си продукти. Желанието на най-големият производител на дисплеи да промени стратегията си вероятно ще накара конкурентите им да последват същия пример.

 

Една от иновациите, в която Samsung виждат голямо бъдеще са Micro LED телевизорите, които постепенно ще стават все по-популярни в индустрията. Компанията не крие амбициите си да се превърне в световен лидер в производството на дисплеи с технологията, съобщава ТеchRadar. Трябва да отбележим също, че Apple искат да използват Micro LED в бъдещите си устройства. По този начин Samsung Display се надяват да поемат голяма част от доставките на този хардуер и респективно да ги превърнат в солиден източник на приходи.

 

Още от Digital: Най-интересните функции в новите QLED 8K телевизори на Samsung