Samsung е водещ производител на мобилни устройства в индустрията, но и компания, която обръща сериозно внимание на околната среда. Корейският гигант планира да започне да използва безвредни за природата материали в опаковките на бъдещите си продукти. Именно заради това Samsung ще използват традиционните опаковки от пластмаса с алтернативни решения, които са по-екологични. В случая става въпрос не само за смартфони, но също за  устройства като телевизори и други смарт уреди.

 

Новата стратегия на Samsung ще влезе в сила в следващите месеци и до края на годината ще обхване всичките им нови продукти. Компанията планира да замени характерните пластмасови елементи в опаковките с по-устойчиви материали като биопластмаса, рециклирана хартия и др., предаде Engadget. Успоредно с това хартията и другите съединения, които ще намерят място в опаковките ще бъдат предварително сертифицирани от екологични организации. Така ще се гарантира техния произход.

 

Представителите на компанията ще вземат участие и в редица инициативи на организации като Greenpeace, които ще се проведат през настоящата година. Усилията на Samsung в тази насока са доста похвални и можем да се надяваме и другите големи имена в индустрията да последват техният пример. Преминаването към екологични материали е важно, тъй като ще улесни значително рециклирането на продуктите и ще допринесе за опазването на околната среда. Няма да е изненадващо, ако Samsung Galaxy S10 също стане част от новата стратегия на компанията.

 

Oще от Digital: Колко бърз ще е процесора на Samsung Galaxy S10