Samsung са една от най-големите технологични компании в света, която има особено силни позиции в сферата на смартфоните и телевизорите. Водеща причина за успеха на корейския гигант е факта, че произвеждат сами голяма част от компонентите за устройствата. Това редуцира зависимосттa от външните доставчици, оптимизира разходите, но също така се превръща и в допълнителен източник на приходи.

 

Компанията постоянно извършва  доставки до водещите производители на хардуер и в момента използва предимно 18-нанометрови технологии в създаването на DRAM чипове за сървъри. Инженерите на Samsung, обаче планират постепенно да се премине към още по-усъвършенстван 16nm метод. Toва ще гарантира едновременно по-бърза скорост на работа и по-малки размери на DRAM модулите, предаде Digitimes.

 

 

Стартирането на масовото производство на 16Gb модули с 16-нанометрова технология в началото на 2020г. само ще засили позицията на компанията в този сегмент. Пазарните анализатори очакват сървърите да генерират най-голяма част от доставките на DRAM памет в света в следващите години, за сметка на мобилните устройства. Изглежда, че плановете на Samsung предвиждат постепенно да се позиционират в като глобален лидер в този пазарен сегмент.

 

Още от Digital: Пет любопитни неща, които можете да направите с 1TB RAM