Samsung използват интересна стратегия в пазара на смартфони, която е свързана с премиерата на две версии на флагманите им с Android. Традиционно едната от тях работи със собствените Exynos процесори, а другата с последния чип от Qualcomm Snapdragon серията. По този начин Samsung се опитват да привлекат вниманието на повече потребители към смартфоните Galаxy независимо от предпочитанията им. Сега разбираме за неочаквана промяна, която ще настъпи в плановете на Samsung.

 

Oказва се, че корейския производител ще сложи край на дивизията, която е натоварена с разработката и създаването на Mongoose ядрата. Всъщност тези компоненти се използват от процесорите Exynos. Желанието на Samsung да разформирова подразделението ще е свързано с уволнението на 290 служители до края на 2019г. За в бъдеще компанията обмисля възможността да лицензира технологиите на ARM в ядрата на процесорите, които използва в  премиум смартфоните си, съобщава Wccftech.

 

 

Един от основните мотиви за това решение на компанията е факта, че производителността на процесорите Exynos е по-ниска, спрямо тази на Snapdragon чиповете. В същото време новите ядра от ARM Cortex серията превъзхождат тези произведени от компанията. Корейският производител е по-добре да лицензира технологиите на ARM вместо да инвестира допълнителни средства за разработването на подобен хардуер. Партньорството с ARM изглежда като най-подходящото решение.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S11 ще бъде представен нa 18 февруари 2020г.