Samsung са един от най-големите производители на хардуерни компоненти за мобилни устройства в индустрията. През последните години компанията традиционно пуска на пазара две версии на новите си смартфони, като една от тях работи със собствените Exynos процесори. В интернет се появиха данни, че Samsung планират да започнат да създават и графичните чипове за бъдещите смартфони Galaxy, предаде Phandroid.

 

Кодовото име на първите графични процесори на Samsung неслучайно е S-GPU. Според непотвърдена информация първият смартфон, който ще се възползва от предимствата на архитектурата може да бъде представен още през 2018г. Дали това ще бъде Samsung Galaxy S9 можем само да гадаем. От доста време се дискутира идеята, че корейския гигант планира да лицензира графични процесори на NVIDIA и AMD. 

 

Сегашната информация разкрива, че плановете на Samsung изглежда са доста по-различни. Ако компанията наистина започне да произвежда собствена серия от графични чипове това може да се превърне в сериозен проблем за Qualcomm. В момента Samsung е най-големият им партньор и основен източник на приходи. Ще трябва да се въоръжим с търпение, за да разберем какви са бъдещите планове на корейския гигант в пазара на смартфони.

 

Вижте как Samsung ще изпреварят Intel в пазара на процесори до края на юни