Вече ви информирахме, че Samsung ще произвеждат 7-нанометрови процесори за смартфони от 2018г. Корейският гигант има доста амбициозни планове и смята до няколко години да се превърне в глобален лидер в този пазарен сегмент. Qualcomm Snapdragon 835, който се използва масово от най-добрите смартфони на пазара през годината е базиран на 10-нанометрова технология на Samsung. Сътрудничеството между двете компании, обаче няма да продължи, тъй като Qualcomm ще си партнира с TSMC, а не със Samsung в разработката на първите 7-нанометрови процесори.

 

Това означава, че Sаmsung ще променят своята стратегия и ще ускорят плановете си да произведат 6-нанометрови процесори, за да изпреварят своите конкуренти. Последните данни на PhoneArena разкриват, че компанията ще инсталира две литографски машини от ново поколение през тази година и още седем подобни съоръжения до края на 2018г. Целта на подобни инвестиции е Samsung да успеят да разработят първия 6-нанометров процесор за смартфони в сфера през 2019г.

 

Корейският гигант също така намалява инвестициите си в сферата на 7-нанометровите технологии. Очаква се през следващата година повечето от поръчките на Samsung да са свързани с 8-нанометрови процесори, които са минимален ъпдейт над сегашните 10-нанометрови чипове. Намаляването на размерите на процесорите води до по-висока производителност и по-ниска консумация на енергия. Aко Samsung успеят да създадат първите 6-нанометрови чипове през 2019г. това ще подобри значително работата на смартфоните.

 

Вижте кои са най-бързите процесори за смартфони