Intel стартираха преговори със Samsung още преди няколко месеца, като причината са възможностите за бъдещо партньорство между двете компании. В крайна сметка разговорите са доведени до успешен край, тъй като Samsung са получили поръчки за производство на 14-нанометрови процесори за Intel. Данните разкриват, че корейския гигант ще създава чиповете за компютри от серията Rocket Lake. По този начин Intel се надяват ефективно да се справят с недостига на 14nm процесори, съобщава SamMobile.

 

Kомпанията изпитва проблеми с производството им от втората половина на миналата година. Ситуацията се влоши драстично през последните месеци и принуди вицепрезидента на Intel, Мишел Холтхаус да поднесе извинение на потребителите. Това се случи преди броени дни, като сега разбираме и за сделката със Samsung. Стратегията на компанията е свързана предимно с инвестицията в нови производствени съоръжения или ъпгрейда на настоящи за разработване на процесори с 10nm технология.

 

 

Всички тези процеси влияят негативно на компанията и ще позволят на AMD да спечелят важно предимство пред своя конкурент с новите си Ryzen процесори. Партньорството със Samsung не е изненадващо, тъй като това е един от малкото производители, който може да изпълни поръчките на Intel. В същото време за корейският гигант производството на 14nm процесори за Intel ще им позволи да генерират допълнителни приходи и да компенсират слабото търсене в пазара на DRAM и NAND памет.

 

Oще oт Digital: Колко бързи ще бъдат първите 3-нанометрови процесори на Samsung