Huawei е телекомуникационен гигант и един от най-големите производители на смартфони в индустрията. Амбициозните планове на компанията, обаче се сблъскаха с търговски санкции, които наложиха сериозни лимитации над покупката на хардуер.

Новите смартфони на Huawei също така нямат достъп до Google Play, което е част от санкциите и водещ проблем за китайския бранд. Само преди седмици разбрахме, че САЩ удължава търговските санкции срещу Huawei с още една година.

Това кара компанията да ускори алтернативните си планове, за да продължат да си набавяте необходимите компоненти за своите устройства. Американските санкции срещу Huawei нарушават и доставките им от TSMC, които са водещ хардуерен партньор. 

Мобилните процесори в смартфоните на Huawei се произвеждат от TSMC и тази регулация със сигурност се превръща в голям проблем за компанията. 

Всички тези процеси ще задълбочат и партньорството между Samsung и Huawei, съобщава GizmoChina. Специален акцент ще бъде 5G технологията, която се очертава като най-голямата иновация в индустрията за 2020.

 

 

Двете компании вече са стартирали разговори относно възможността Samsung да произвеждат 5G хардуерни решения, които да се използват от мрежовото оборудване и усъвършенстваните IT системи на Huawei.

Подобна стратегия ще позволи на китайския гигант да запази силните си позиции в телекомуникационния сектор, но в замяна на това ще позволи на Samsung да разширят пазарния си дял при смартфоните. 

В момента Huawei е най-големият производител на мрежово оборудване за изграждане на 5G инфраструктура и планират дългросрочно да запазят позициите си в този сектор.

Усъвършенстваните технологии на Samsung, които произвеждат хардуер с "Extreme Ultra-Violet (EUV)  литография са подходящо решение за Huawei, които вече са поели поръчки за 600 хил. 5G базови станции.

Желанието на Huawei временно да се фокусират върху телекомуникационния си бизнес не е случайно и Samsung изглеждат като подходящия партньор. Корейският гигант разчита сериозно на смартфоните, докато Huawei могат да използват технологиите им за доминация при 5G телекомуникационното оборудване. 

 

Още от Digital: Huawei обещават 5G смартфони до $150 до края на 2020г.