iPhone 8 ще има различен дизайн, което ще отбележи най-голямата промяна в стратегията на Apple през последните няколко години. Вече ви информирахме, че производството на iPhone 8 ще започне през октомври и вероятно ще се продава на пазара още до края на този месец. Изявление на Samsung потвърждава една от най-интересните характеристики на дългоочаквания смартфон. Корейският гигант потвърди, че очаква драстично увеличение в производството на OLED дисплеи в края на 2017г. 

 

Информацията съвпада напълно с плановете на Apple за премиерата на iPhone 8 на пазара. Много анализатори очакват устройството да е първото от серията досега, което има извит OLED дисплей. Самият факт, че Samsung ще увеличат продукцията на панели може да се разглежда като потвърждение за включването на такъв дисплей в iPhone 8, предаде Pocket-Lint. Според първоначалните данни дисплеят на смартфона ще е с големина от 5.8 инча. 

 

Apple ще се опитат да намалят максимално размерите на iPhone 8. За да го направят те ще позиционират сензора за пръстови отпечатъци на гърба, а не в предната част под дисплея. Основната камера на смартфона ще бъде разположена вертикално, а не хоризонтално, както е при iPhone 7 Plus. Oсновната причина за това е, че iPhone 8 ще поддържа добавена реалност, което ще предостави още по-разнообразни възможности за забавление на потребителите.

 

Вижте как камерата на iPhone ще поддържа добавена реалност