В рамките на следващите две години Samsung може да пусне на пазара смартфон с батерия от графен, съобщава Pocket-lint. Според анализатора Еван Блас, който често разкрива плановете на компаниите, Samsung е сериозна в намеренията си и иска да предложи поне един такъв модел най-късно до 2021 г.

 

Технологичните компании от много време работят по алтернативи на литиево-йонните батерии. Те са далеч от оптимални за нужните на модерните мобилни устройства, но за сега са единствената икономически достъпно предложение. Графенът е една от възможните алтернативи, като има големи очаквания към този материал. Той е смятан за бъдещето при батериите, като може да се зарежда и разрежда много по-бързо, издържа повече и е по-плътен.

 

Използването на батерии от графен в смартфоните ще отвори вратата за много по-мощен хардуер, както и за по-издръжливи батерии, които са дори по-леки от сегашните. Според Блас, подобна батерия за смартфон ще може да се зарежда от 0% до 100% за по-малко от 30 минути. За сега Samsung не е коментирала темата.

 

Още от Digital: Samsung представиха първият в света камера сензор със 108МР резолюция