Samsung потвърдиха официално, че ще представят нов смарт часовник на изложението IFA 2017. Технологичното шоу в Берлин ще се проведе между 1 и 6 септември. Предстоящото устройство ще наследи Samsung Gear S3 в портфолиото на компанията. По този начин корейския гигант ще спази традицията да представя на IFA следващата версия на Gear S продукти, което се случи в предходните три години. Все още не разполагаме с детайли за техническите характеристики на новия смарт часовник

 

Премиерата  в първите дни на септември не е случайна, тъй като се очаква до края на следващия месец да видим следващата версия на Apple Watch. Samsung искат да стартират по-рано продажбите на своя модел, за да отвлекат вниманието на потребителите от конкурентното устройство на Apple. Някои анализатори също така очакват Samsung да представят и нова фитнес гривна с бранда Gear Fit на изложението в Берлин, информира Pocket-Lint. Джаджата ще се казва Gear Fit 2 Pro.

 

Смарт часовниците и фитнес тракерите генерираха 102.4 млн. продажби в световен мащаб през 25%. Това представляваше ръст от 25% на годишна база. Имаме всички основания да смятаме, че тази цифра ще продължи да се увеличава в месеците оставащи до края на 2017г. В момента Samsung имат едва 5.5% пазарен дял в този сегмент, докато Apple могат да се похвалят с 14%. Въпрос на време е да разберем дали новите устройства на Samsung ще им позволят да разширят влиянието си.

 

Вижте кои са най-добрите смарт часовници на пазара през 2017г.