Samsung обикновено използват един и същи Exynos процесори в смартфоните от Galaxy S и Galaxy Note сериите. Само след броени дни тази традиция ще бъде променена с премиерата на новия Exynos 9825. Именно това ще е чипа, с който ще работят Galaxy Note 10 и Galaxy Note 10+, които ще видим на 7 август. Данните бяха потвърдени от официалния акаунт на Samsung в Twitter с кратко тийзър видео.

 

Самият клип не разкрива никакви детайли за техническите спецификации на процесора. Правят впечатление тагове като "Next-Gen", "Intelligent" и "Еvolved". Все пак се очаква Exynos 9825 да бъде 7-нанометров процесор за разлика от своя предшественик, който е произведен с 8nm технология, съобщава GizmoChina. Tова ще гарантира подобрения свързани с по-високата производителност и по-ниската консумация на енергия.

 

 

Tук е момента да допълним, че Samsung вероятно ще използват версията с Exynox 9825 на европейския пазар. В същото време компанията ще продава и версии на Galaxy Note 10, които имат Qualcomm Snapdragon 855. Тези модели ще са налични само в някои пазари като САЩ и водещите страни в Азия. Броени дни ни делят от премиерата на дългоочакваните смартфони, когато ще разберем и какви други изненади ни е подготвила компанията с Galaxy Note 10.

 

Още от Digital: Колко бързи ще бъдат първите 3-нанометрови процесори на Samsung