Samsung планират да обърнат специално внимание на смартфоните от средния клас, за да разширят позициите си в индустрията през 2019г. Вече ви информирахме за желанието на компанията да представи изцяло нова серия от устройства с името Galaxy M. В голяма степен можем да кажем, че идеята на серията е да наследи популярния бранд Galaxy J в портфолиото на Samsung. Mного скоро ще станем свидетели на първите устройства от предстоящата гама, предаде SamMobille.

 

Според данните от Samsung ще представят не един, а три смартфона с името Galaxy M преди края на януари 2019г. Представителите на серията ще предложат доста уникални за индустрията дизайнерски решения и функционалности. По този начин компанията ще се опита да ги диференцира от конкурентните продукти в този сегмент. Все още няма яснота дали смартфоните ще носят имената Galaxy M1, M2 и M3, или от Samsung ще заложат на наименования като Galaxy M10, M20 и М30 в новата си гама от модели в средния клас.

 

 

Информация от бенчмарк тестове разкрива, че поне едно от устройствата ще предложи съчетание от Samsung Exynos 7885 процесор, 4GB RAM и Android 8.1 Oreo. Трябва да отбележим, че финалните версии на смартфоните могат да предложат по-добри характеристики от прототипите, които тества Samsung. Все пак по-важното е, че официалната премиера на Galaxy M серията ще стане факт само след няколко седмици, когато ще разберем повече за иновациите, които да очакваме от новата гама.

 

Oще от Digital: Как да се справим с най-често срещаните проблеми със Samsung Galaxy S9, и Galaxy S8