Samsung доминират световния пазар на смартфони и станаха една от първите водещи компании, която представи устройства от висок клас от началото на 2021г. Представителите на Samsung Galaxy S21 серията се отличават с променен дизайн, по-мощни процесори и още по-добри камери.

Новите модели предлагат сериозни подобрения, които обещават да ги превърнат в едни от най-продаваните устройства с Android през годината.

Въпреки опитите си да използват най-модерните технологии, обаче компанията остава необичайно пасивна по отношение на възможностите за бързо зареждане, които предлага. Конкурентните производители на Android се надпреварват да интегрират все по-добри системи за бързо зареждане, с които да диференцират своите продукти.

Някои модели като Xiaomi Mi 10 Ultra превъзхождат другите модели с Android, тъй като са оптимизирани за 120W зареждане. Компанията е уверена, че батерията ще запази на 90% своя заряд след 800 цикъла на зареждане и разреждане.

По този начин може да очаквате драстичен спад в представянето след около две години.

 

 

За сравнение Samsung продължават да се придържат към по-консервативни методи, предлагащи максимум 45W при зареждане. Трябва да отбележим, че това е най-високата мощност налична в смартфони на компанията, която се поддържа от някои премиум модели като Samsung Galaxy S21 Ultra. Повечето устройства, включително другите модели от серията Galaxy S21 са лимитирани до 25W зареждане.

От доста време се спекулира с идеята Samsung да представят по-мощно зарядно устройство за своите смартфони. Компанията е обърнала внимание на това желание на своите клиенти и вече тества зарядно, чието име е EP-TA865. Атрактивният аксесоар поддържа USB Power Delivery стандарта и предлага максимална мощност от 20V и 3.25A, включително при Рrogrammable Power Supply (PPS).

Премиерата на EP-TA865 вероятно означава, че предстоящите смартфони на Samsung, които ще видим до края на годината ще бъдат оптимизирани за 65W зареждане. Цената на 45W зарядно за Samsung Galaxy S20 Ultra от $50 може да послужи като ориентир колко биха стрували най-мощните аксесоари на Samsung досега.

 

Още от Digital: Samsung разработват 30W зарядно за Galaxy S21, което ще се продава отделно