Razer се превърнаха в първата компания, която представи смартфон, оптимизиран специално за гейминг. Интересът на потребителите към подобни устройства накара и други производители да последват примера им. Така например вече имаме разнообразни възможности за геймърски смартфони, като Razer Phone 2, Asus ROG Phone, Xiaomi Black Shark и Huawei Mate 20 X. Следващото голямо име, което планира да се присъедини към този пазарен сегмент е Samsung, които вече са започнали работа върху първите прототипи. 

 

Нова информация на популярния блогър Ice Universe разкрива, че геймърския смартфон ще има специален графичен процесор на компанията. Припомняме ви, че още през лятото в интернет изтекоха данни, че Samsung искат да създават сами графични чипове за бъдещите си модели. По този начин корейския производител ще се опита да отвлече вниманието на потребителите към своето геймърско устройство. Интеграцията на модифициран графичен чип ще подобри и производителността.

 

 

Няма да е изненадващо, ако устройството предложи иновативната Water Carbon Cooling система за охлаждане, която дебютира със Samsung Galaxy Note 9. Геймърският смартфон ще се захранва от мощен процесор и ще е допълнен от 8GB RAM и 128GB вградена памет. Дисплеят ще е с големина от поне 6 инча, a софтуерни оптимизации ще се погрижат да се потопите изцяло и да се забавлявате максимално с любимите си игри. Премиерата на геймърския смартфон ще е през 2019г.

 

Още от Digital: Най-добрите смартфони за игри през 2018г.